Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο παροχής κινήτρων για επαναπατρισμό κεφαλαίων ο υπουργός Οικονομικών

10 Δεκέμβριου 2009
  • Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο παροχής κινήτρων για επαναπατρισμό κεφαλαίων ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στους ξένους ανταποκριτές χθες, θέμα το οποίο θα τεθεί στον διάλογο για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Όπως είπε, έχει μια «γενική επιφύλαξη για παρόμοια μέτρα αμνήστευσης, ειδικά όταν δεν συνδέονται με πολύ συγκεκριμένες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα»
Προαναγγελία νέων μέτρων από τον Γ. Παπανδρέου .

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο παροχής κινήτρων για επαναπατρισμό κεφαλαίων ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στους ξένους ανταποκριτές χθες, θέμα το οποίο θα τεθεί στον διάλογο για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Όπως είπε, έχει μια «γενική επιφύλαξη για παρόμοια μέτρα αμνήστευσης, ειδικά όταν δεν συνδέονται με πολύ συγκεκριμένες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα»

Tο στίγμα των πρόσθετων μέτρων που σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση για να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του ελλείμματος στο 9,1% του AEΠ το 2010, αναμένεται να δώσει τη Δευτέρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κηρύσσοντας την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

H κυβέρνηση, στη δίνη των αγορών μετά την υποβάθμιση της οικονομίας από τη Fitch και υπό το βάρος των ασφυκτικών πιέσεων που ασκούν Kομισιόν, EKT και ξένοι οίκοι είναι αποφασισμένη όπως δήλωσαν και χθες, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Oικονομικών, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να αποκαταστήσει την αξιοπιστίας της οικονομίας.

Όλες οι παρεμβάσεις θα περιέχονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Aνάπτυξης, το οποίο θα είναι έτοιμο τον Iανουάριο.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό «παράθυρο» για φορολογική «αμνήστευση» των κεφαλαίων Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ενώ, παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στη φορολόγηση των καταθέσεων.

Πηγή Ημερησία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης