Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ο Α. Γεωργιάδης για το άνοιγμα της εστίασης, των εμπορικών κέντρων και την επέκταση των self-tests στο λιανεμπόριο

Ο Α. Γεωργιάδης για το άνοιγμα της εστίασης, των εμπορικών κέντρων και την επέκταση των self-tests στο λιανεμπόριο
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης

Αθήνα, 13 Απριλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Τρίτη 13 Απριλίου, στην εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» και τους δημοσιογράφους, κ. Γιάννη Ντσούνο και κ. Χρήστο Κούτρα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για την επέκταση των self-tests και στο λιανεμπόριο:
«Υπάρχει ένας αγώνας δρόμου τον οποίον κάνει αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης να εντάξουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα και το λιανικό εμπόριο στη διαδικασία των self-tests. Στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τις επόμενες μέρες, θα μπορούμε ενδεχομένως και από Δευτέρα να προχωρήσουμε, φυσικά πάντα με τον περιορισμό του μηνύματος των 3 ωρών, των τετραγωνικών, των μασκών και όλων των μέτρων προστασίας. Πρόθεση του δικού μας Υπουργείου είναι να καταργηθεί το click inside και να επιτρέπεται η βούληση του πελάτη να μπει στο κατάστημα».

Για το άνοιγμα της εστίασης:
«Έχουμε πει μετά το Πάσχα. Η πλατφόρμα μας θα είναι λογικά έτοιμη έως τις 10 Μαΐου. Κάπου εκεί θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή. Όπως βλέπετε, η πανδημία έχει μία πτωτική τάση. Η λογική και η εμπειρία λέει ότι όσο προχωράει ο Απρίλιος και ανεβαίνει η μέση θερμοκρασία στη χώρα, αυτό θα βοηθήσει την πτώση της πανδημίας. Προσωπικά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και η εστίαση θα ανοίξει και ίσως προηγηθεί και λίγο του τουρισμού».
«Ένα πράγμα είναι να ανοίξουμε γιατί όλοι έχουμε σκάσει και το καταλαβαίνουμε αυτό. Ένα δεύτερο πράγμα είναι να προσέξουμε μην πάθουμε ό,τι έπαθε η Χιλή, που το έκανε λίγο πιο γρήγορα από το αναμενόμενο και ενώ έχουν εμβολιαστεί, έχουν ρεκόρ κρουσμάτων. Άρα, μην πάμε αλόγιστα. Θα πάμε λελογισμένα».

Για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων:
«Το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει ζητήσει από Δευτέρα να ανοίξουν και τα εμπορικά κέντρα και τα Mall και όλα, εάν το υπερόπλο των self-tests είναι στη διάθεσή μας και η πανδημία ακολουθεί την πτωτική της πορεία. Ο στόχος θα είναι πιο εύκολα επιτεύξιμος. Όταν κλείνεις κάποιους και έχεις ανοίξεις όλους τους άλλους, αυτό πολλαπλασιάζει τη ζημία σε αυτούς που παραμένουν κλειστοί. Ένα από τα καθήκοντα που έχουμε ως Υπουργείο, είναι να φροντίζουμε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός».

Για τους φαρμακοποιούς:
«Ο τρόπος που αγοράστηκαν τα self-tests, ο τρόπος που φτιάχτηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα και η ταχύτητα που φτιάχτηκε, ο τρόπος που συνεργάστηκαν και συνεργάζονται οι φαρμακοποιοί - τους οποίους θέλω έναν προς έναν ξεχωριστά να τους ευχαριστήσω- είναι υποδειγματικά. Τα 12.000 φαρμακεία που έχει η Ελλάδα, από εκεί που μας λέγανε ότι είναι μειονέκτημα, εξελίσσονται στο μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χώρας».


Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:
https://www.youtube.com/watch?v=qlDef7epIb0


Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης