Αποτελέσματα live αναζήτησης

Α.Γεωργιάδης : Aρχές Μαΐου να είναι έτοιμη η πλατφόρμα για την επιδότηση στην Εστίαση - Θα δώσουμε ειδική οικονομική στήριξη στα γυμναστήρια

10 Απρίλιου 2021 Σχόλια
Α.Γεωργιάδης : Aρχές Μαΐου να είναι έτοιμη η πλατφόρμα για την επιδότηση στην Εστίαση - Θα δώσουμε ειδική οικονομική στήριξη στα γυμναστήρια
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Σάββατο 10 Απριλίου, στην εκπομπή «Καλημέρα» και τον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Αυτιά, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

•    «Θέλω να εκφράσω δημοσίως τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αειμνήστου πλέον Γιώργου Καραϊβάζ και να δεσμευθώ ως μέρος της πολιτικής ηγεσίας της χώρας ότι αυτή η δολοφονία θα εξιχνιασθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα. Είναι σοκαριστικό γεγονός αυτό που συνέβη και οι δράστες δεν θα μείνουν ατιμώρητοι».

•    «Από την προσεχή Δευτέρα, η Πάτρα λειτουργεί κανονικά όπως και η Αθήνα με click inside και click away. Η Θεσσαλονίκη θα έχει κανονικά click away, άρα ένα βασικό αίτημα του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης σε κάποιο βαθμό ικανοποιείται και θα αρχίσει να κινείται η αγορά. Για την Κοζάνη δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πετύχουμε το ίδιο διότι εκεί η πανδημία μαίνεται και θέλω ως Δυτικομακεδόνας από το Αμύνταιο Φλωρίνης να κάνω έκκληση στους συμπατριώτες μου να τηρούν τα μέτρα». 

•    «Ως Κυβέρνηση αναγνωρίζουμε την τεράστια συμβολή του εμπορικού κόσμου της χώρας στην τήρηση των μέτρων. Ως Υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε κάνει χιλιάδες ελέγχους και την περασμένη περίοδο που είχε ανοίξει η αγορά και αυτή την βδομάδα και δεν καταγράψαμε ούτε μία παράβαση. Όλοι τηρούσαν τα μέτρα».

•    «Εμείς ζητήσαμε και χθες να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα αλλά η Επιτροπή μας είπε να περιμένουμε άλλη μία βδομάδα. Θα το ξαναφέρουμε καθώς πρόθεσή μας είναι να ανοίξουν. Έχω κάνει αυτοψία σε πολλά από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, η ευταξία και οι επενδύσεις που έχουν κάνει σε μηχανήματα υγείας είναι πολύ μεγάλες και εκτιμώ ότι δεν θα επιβαρύνουν. Πιστεύω την επόμενη βδομάδα να πείσουμε την Επιτροπή, εφόσον βεβαίως και η πανδημία πηγαίνει καλύτερα».

•    «Με τα κέντρα αισθητικής υπάρχει πραγματικά πολύ μεγάλο πρόβλημα στην αγορά διότι όσο τα κρατάμε κλειστά, πολλές από τις υπηρεσίες που αυτά παρέχουν τις αντικαθιστούν άλλες επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές. Η δική μου γνώμη και η πρόταση είναι ότι εφόσον έχουμε ανοίξει τα κομμωτήρια και τα καταστήματα περιποίησης άκρων και εφόσον τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες σε αυτά, θα πρέπει σε εύλογο χρονικό διάστημα να ανοίξουμε και τα κέντρα αισθητικής. Προς το παρόν η Επιτροπή παραμένει αρνητική».

•    «Ο κ. Πρωθυπουργός έχει δηλώσει στη Βουλή ότι βλέπει το άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα. Εμείς στο Υπουργείο Ανάπτυξης προετοιμαζόμαστε ώστε στις αρχές Μαΐου να είναι έτοιμη η πλατφόρμα για να μπορούν οι επιχειρήσεις της εστίασης να πάρουν την επιδότηση ίση με το 7% του τζίρου, για την επανεκκίνηση. Θα είμαστε έτοιμοι το αργότερο 10 Μαΐου».

•    «Απ’ ό,τι μας λένε οι επιστήμονες, τα γυμναστήρια θα ανοίξουν από τα τελευταία. Θα δώσουμε ειδική οικονομική στήριξη στα γυμναστήρια καθώς έχουν υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά».

•    «Το πως θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες εκφεύγει εντελώς των δικών μου αρμοδιοτήτων. Φαντάζομαι ότι τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί το θέμα στην Επιτροπή και με την αρμόδια Υπουργό, την κυρία Κεραμέως, αλλά και με ανθρώπους της Εκκλησίας, για να βρούνε τη βέλτιστη λύση. Σίγουρα καταλαβαίνω και θέλω να το πω αυτό, ότι για την Εκκλησία και τους πιστούς δεύτερο Πάσχα σε  πλήρη απομόνωση είναι  πολύ βαρύ. Από την άλλη έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην τα τινάξουμε όλα στον αέρα».

•    «To sofagate πιστεύω ότι έχει βλάψει την Τουρκία και τον Ερντογάν περισσότερο απ’ όλες τις προσπάθειες που έχει κάνει η διπλωματία να εξηγήσει στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ποιο είναι το πρόβλημα με την Τουρκία. Δύναται η Τουρκία να πλησιάσει την Ευρώπη; Η απάντηση είναι «όχι», εάν δείχνει δημόσια και κατάφωρα πόσο επιδεικτικά αγνοεί όλες τις ευαισθησίες που συνιστούν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τον ευρωπαϊκό κώδικα αξιών».


Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link: https://youtu.be/D961NyIyrAI



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης