Αποτελέσματα live αναζήτησης

Προτάσεις για Σχέδιο Προετοιμασίας και Αντιμετώπισης των Συνεπειών της Πανδημίας Γρίπης A(H1N1) για την επιχείρηση

9 Δεκέμβριου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Το παρόν σχέδιο αναφέρεται σε όλες τις επιχειρήσεις εκτός των νοσοκομείων και των υπηρεσιών υγείας, που λόγω της ιδιαιτερότητάς τους πρέπει να διαθέτουν ειδικό Σχέδιο Προετοιμασίας για την Πανδημία Γρίπης.
Προτάσεις για Σχέδιο Προετοιμασίας και Αντιμετώπισης των Συνεπειών της Πανδημίας Γρίπης A(H1N1)
για την επιχείρηση.

Το παρόν σχέδιο αναφέρεται σε όλες τις επιχειρήσεις εκτός των νοσοκομείων και των υπηρεσιών υγείας, που λόγω της ιδιαιτερότητάς τους πρέπει να διαθέτουν ειδικό Σχέδιο Προετοιμασίας για την Πανδημία Γρίπης.


Εισαγωγή
Ο νέος ιός Α(Η1Ν1), μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και προκαλεί συνήθως ήπιας ή μέτριας βαρύτητας νόσο. Η μετάδοση μπορεί να γίνει άμεσα, μέσω σταγονιδίων, από ασθενή που φταρνίζεται ή βήχει και έμμεσα όταν σταγονίδια ασθενούς εγκαθίστανται στα χέρια του ή στην επιφάνεια διαφόρων αντικειμένων και από εκεί, μέσω της επαφής, σε άλλον άνθρωπο.
Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με εκείνα της κοινής (εποχικής) γρίπης, δηλαδή αιφνίδια έναρξη πυρετού (πάνω από 380C) και συμπτωματολογία από το αναπνευστικό σύστημα, όπως βήχας, καταρροή (συνάχι), πόνος στους μύες και τα οστά, πονόλαιμος και κεφαλαλγία (πονοκέφαλος). Επιπλέον συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι έμετοι, διάρροια και αίσθημα κόπωσης.
Έχει παραχθεί εμβόλιο για την προστασία των ανθρώπων από το νέο ιό. Στην Ελλάδα έχουν ήδη ξεκινήσει οι εμβολιασμοί. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) παρέχει πληροφορίες στον ιστότοπό του (http://www.keel.org.gr) για τα εμβολιαστικά κέντρα και τον προγραμματισμό εμβολιασμών ομάδων του πληθυσμού.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης