Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επίδομα 400 ευρώ - Κοινή αναφορά 43 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την κοινή επιστολή εννέα επιστημονικών φορέων της χώρας

Επίδομα 400 ευρώ - Κοινή αναφορά 43 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την κοινή επιστολή εννέα επιστημονικών φορέων της χώρας
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης

Αθήνα 07.04.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Κοινή αναφορά 43 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την κοινή επιστολή εννέα επιστημονικών φορέων της χώρας για το χορήγημα των 400 ευρώ  


Κοινή κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσαν 43 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με την κοινή επιστολή εννέα πολυπληθών επιστημονικών φορέων της χώρας μέσω της οποίας εκφράζουν σημαντικές επιφυλάξεις για το περιεχόμενο της νέας ΚΥΑ ως προς τους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ.

Είχε προηγηθεί στις 17.3.21 ανοικτή επιστολή- καταγγελία των επιστημονικών φορέων, η οποία είχε επίσης κατατεθεί ως κοινοβουλευτική αναφορά από 46 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, (https://www.syriza.gr/article/id/106438/-Koinh-anafora-46-boyleytwn-SYRIZA-Proodeytikh-Symmachia-schetika-me-thn-epistolh-diamartyria-ennea-episthmonikwn-forewn-ths-chwras-gia-to-chorhghma-twn-400-eyrw.html) και η ικανοποίηση μέρους των αιτημάτων τους.

Στη νέα τους κοινή επιστολή οι επιστημονικοί φορείς αντιτίθενται στην ύπαρξη κριτηρίου για τους δικαιούχους σχετικού με το οικογενειακό τους εισόδημα και όχι με το ατομικό. Τέτοιο κριτήριο δεν έχει τεθεί σε κανένα άλλο προνοιακό επίδομα, εξάλλου τα αποθεματικά διαθέσιμα προέρχονται από τους πόρους των ίδιων των επιστημόνων, αναφέρουν στην επιστολή τους.

Οι επιστήμονες της χώρας (το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος) ζητούν ενιαία κριτήρια για όλους χωρίς διακρίσεις και τη χορήγηση του επιδόματος σε όσους το έχουν περισσότερη ανάγκη με εισοδηματικά κριτήρια και με αύξουσα εισοδηματική κλίμακα. Τέλος ζητούν την παροχή ειδικού χορηγήματος 800 ευρώ σε όσους νόσησαν από covid-19, καθώς και χορηγήματος 2.000 ευρώ στις οικογένειες των θανόντων από τη νόσο.

Οι 43 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν απαντήσεις και ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με την ανταπόκρισή του στα αιτήματα των φορέων.

Επισυνάπτεται η Κοινή Αναφορά των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Κοινή Ανοικτή Επιστολή των Επιστημονικών Φορέων.


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
Αναφορά προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


Θέμα: Κοινή επιστολή εννέα επιστημονικών φορέων της χώρας για το επίδομα των 400 €


Οι υπογράφοντες Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταθέτουν ως Αναφορά την Κοινή Επιστολή της 2.4.2021 των Επιστημονικών Φορέων της χώρας (Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος) μέσω της οποίας εκφράζουν σημαντικές επιφυλάξεις σε σχέση με το περιεχόμενο της νέας ΚΥΑ ως προς τους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ.

Οι επιστημονικοί φορείς αντιτίθενται στην ύπαρξη κριτηρίου οικογενειακού εισοδήματος και όχι ατομικού, τη στιγμή που και τα αποθεματικά διαθέσιμα προέρχονται από τους πόρους των ίδιων των επιστημόνων, αλλά και τέτοιο κριτήριο δεν έχει τεθεί σε κανένα άλλο προνοιακό επίδομα.

Οι επιστήμονες της χώρας ζητούν ενιαία κριτήρια για όλους χωρίς διακρίσεις και τη χορήγηση του επιδόματος σε όσους το έχουν περισσότερη ανάγκη με εισοδηματικά κριτήρια και με αύξουσα εισοδηματική κλίμακα.

Τέλος ζητούν την παροχή ειδικού χορηγήματος 800 ευρώ σε όσους νόσησαν από covid-19, καθώς και χορηγήματος 2000 ευρώ στις οικογένειες των θανόντων από τη νόσο.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

Αθήνα, 07-04-2021

Οι καταθέτοντες Βουλευτές
Αλεξιάδης Τρύφων
Αγαθοπούλου Ειρήνη – Ελένη
Αναγνωστοπούλου Αθανασία
Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος
Βαρδάκης Σωκράτης
Βέττα Καλλιόπη
Γιαννούλης Χρήστος
Γκιόλας Ιωάννης
Δρίτσας Θεόδωρος
Ελευθεριάδου Σουλτάνα
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Ηγουμενίδης Νικόλαος
Καλαματιανός Διονύσιος
Κατρούγκαλος Γεώργιος
Κόκκαλης Βασίλειος
Κουρουμπλής Παναγιώτης
Λάππας Σπυρίδων
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος
Μάρκου Κωνσταντίνος
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μπαλάφας Ιωάννης
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Μπουρνούς Ιωάννης
Μωραΐτης Αθανάσιος
Νοτοπούλου Αικατερίνη
Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
Παπαδόπουλος Αθανάσιος
Παπαηλιού Γεώργιος
Πέρκα Θεοπίστη
Πούλου Παναγιού
Σαρακιώτης Ιωάννης
Σκούφα Ελισσάβετ
Σπίρτζης Χρήστος
Τελιγιορίδου Ολυμπία
Τζούφη Μερόπη
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Τσίπρας Γεώργιος
Φάμελλος Σωκράτης
Χαρίτου Δημήτριος
Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης
Χρηστίδου Ραλλία
Ψυχογιός Γεώργιος

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης