Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αλμα στο 2% του τιμάριθμου τον Νοέμβριο

8 Δεκέμβριου 2009
  • Παρότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη κινήθηκε τον Νοέμβριο στο -0,1% στην Ελλάδα διαμορθώηκε στο 2% εξαιτίας του παράδοξου σε μία αγορά η οποία μαστίζεται από την κρίση, με δραματική πτώση της κατανάλωσης ειδικά στο λιανικό εμπόριο και κυρίως σε ρούχα και παπούτσια, οι τιμές να αυξάνονται...
Αλμα στο 2% του τιμάριθμου τον Νοέμβριο.

Παρότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη κινήθηκε τον Νοέμβριο στο -0,1% στην Ελλάδα διαμορθώηκε στο 2% εξαιτίας του παράδοξου σε μία αγορά η οποία μαστίζεται από την κρίση, με δραματική πτώση της κατανάλωσης ειδικά στο λιανικό εμπόριο και κυρίως σε ρούχα και παπούτσια, οι τιμές να αυξάνονται...

Καύσιμα, τσιγάρα, ρούχα και παπούτσια ήταν οι βασικοί λόγοι για την εκτίναξη του τιμαρίθμου τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ωστόσο η άνοδος σε σχέση με τον Οκτώβριο οφείλεται, εκτός από τα καύσιμα, στην αύξηση στα κόμιστρα των ταξί, των τιμών των αυτοκινήτων αλλά και των νωπών λαχανικών.

Ωστόσο είναι απορίας άξιο πώς είναι δυνατόν σε μία αγορά η οποία μαστίζεται από την κρίση, με δραματική πτώση της κατανάλωσης ειδικά στο λιανικό εμπόριο και κυρίως σε ρούχα και παπούτσια, οι τιμές να αυξάνονται. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ οι τιμές στα είδη ένδυσης και υπόδησης αυξήθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο μήνα του 2008 σε ποσοστό 2,8%, ενώ αυξημένες είναι οι τιμές σε σχέση και με τον Οκτώβριο του 2009 έστω και οριακά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο πραγματοποίησε άλμα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκε στο 2% από 1,2% που ήταν. Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,5%, έναντι μείωσης 0,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.


Πηγή Ημερησία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης