Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανατροπή άμεσων -έμμεσων φόρων

5 Δεκέμβριος 2009
  • Αφορολόγητο όριο 15.000 ευρώ, νέα φορολογική κλίμακα με μείωση συντελεστών για τα μεσαία εισοδήματα, καθώς και ανατροπή της σχέσης άμεσων και έμμεσων φόρων είναι οι βασικοί άξονες της φορολογικής πολιτικής που θα θέσει στον διάλογο η ΑΔΕΔΥ.
Ανατροπή άμεσων -έμμεσων φόρων

Αφορολόγητο όριο 15.000 ευρώ, νέα φορολογική κλίμακα με μείωση συντελεστών για τα μεσαία εισοδήματα, καθώς και ανατροπή της σχέσης άμεσων και έμμεσων φόρων είναι οι βασικοί άξονες της φορολογικής πολιτικής που θα θέσει στον διάλογο η ΑΔΕΔΥ.

Η κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση του δημόσιου τομέα επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και όπως δηλώνει στην «Ε» ο αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής Κώστας Παπαντωνίου «σήμερα στην Ελλάδα, η αρχή ότι ο καθένας φορολογείται ανάλογα με τη φοροδοτική του ικανότητα έχει καταστεί κενό γράμμα. Εχουμε εκτεταμένη φοροδιαφυγή με δυσμενείς δημοσιονομικές συνέπειες που περιορίζουν την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, διογκώνουν τα ελλείμματα και απειλούν την κοινωνική συνοχή». Και διευκρινίζει πως αυτή η πολιτική διευρύνει την ανισοκατανομή του ΑΕΠ μεταξύ των εισοδηματικών τάξεων, με μόνιμα θύματα μισθωτούς και συνταξιούχους, δημιουργεί συνθήκες μη υγιούς ανταγωνισμού στην οικονομία και περιορίζει τις δυνατότητες εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση.

Στον διάλογο που ξεκινάει για τη ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, η ΑΔΕΔΥ στέκεται σε πέντε σημαντικές παρεμβάσεις, που αφορούν:

1. Ανακατανομή της φορολογικής βάσης υπέρ των ασθενέστερων εισοδηματικά τάξεων, με θέσπιση αφορολογήτου ορίου στα 15.000 ευρώ.

2. Διαμόρφωση νέων φορολογικών κλιμακίων και νέων φορολογικών συντελεστών με προοδευτική αναλογικότητα, αλλά και μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα μεσαία εισοδήματα.

3. Αλλαγή της σχέσης άμεσων και έμμεσων φόρων.

4. Θέσπιση σταθερού φορολογικού συστήματος, χωρίς έκτακτες φορολογικές παρεμβάσεις.

5. Απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, μηχανοργάνωση και διασταύρωση των φορολογικών στοιχείων.

Πηγή Ελευθεροτυπία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης