Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επίσπευση συγκρότησης Επιτροπών Ελέγχου Αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων για τον αναπτυξιακό νόμο

Επίσπευση συγκρότησης Επιτροπών Ελέγχου Αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων για τον αναπτυξιακό νόμο
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Πρόσκληση συμμετοχής μελών ΕΜΠΑ στις Επιτροπές Ελέγχου Αξιολόγησης για την επίσπευση της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που υποβάλλονται προς υπαγωγή στα καθεστώτα του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2021

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Επίσπευση συγκρότησης Επιτροπών Ελέγχου Αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που υποβάλλονται προς υπαγωγή στα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση περί Σύστασης Επιτροπής Αξιολόγησης Επενδυτικών Σχεδίων του άρθρου 14 του ν. 4399/2016, με στόχο την επίσπευση της διαδικασίας ελέγχου αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που υποβάλλονται προς υπαγωγή στα καθεστώτα ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016.
 
Με την εν λόγω Απόφαση, παρέχεται η δυνατότητα να συστήνονται από τους φορείς εφαρμογής του Νόμου 4399/2016 Επιτροπές Ελέγχου Αξιολόγησης και μόνο από μέλη του Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Αξιολογητών (ΕΜΠΑ), κατόπιν προηγούμενης δήλωσης συμμετοχής τους στις διαδικασίες αυτές. Επίσης, τα μέλη του ΕΜΠΑ δύνανται να συμμετέχουν σε Επιτροπές περισσότερων του ενός φορέα εφαρμογής του Αναπτυξιακού Νόμου ενώ παράλληλα, οι φορείς, όπως για παράδειγμα οι Περιφέρειες, μπορούν να συστήνουν περισσότερες από μία Επιτροπές. Με αυτό τον τρόπο, διευκολύνεται σημαντικά η συγκρότηση πρόσθετων Επιτροπών Ελέγχου Αξιολόγησης, ώστε να επιταχυνθούν οι υπαγωγές των επενδυτικών σχεδίων στις Περιφέρειες, όπου παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις.
 
Απεστάλη ήδη από την Διεύθυνση Αναπτυξιακών Νόμων του Υπουργείου προς τα μέλη του ΕΜΠΑ πρόσκληση συμμετοχής στην ηλεκτρονική κλήρωση επιλογής των μελών του ΕΜΠΑ που θα στελεχώσουν τις πρόσθετες Επιτροπές, με καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021.
 
Οι συνεδριάσεις των Επιτροπών θα γίνονται με τηλεδιάσκεψη.
 
Διευκρινίζεται ότι όσα μέλη, ανταποκρινόμενα σε προηγούμενες προσκλήσεις, έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να μετέχουν στις Επιτροπές Ελέγχου Αξιολόγησης καθώς και όσα μέλη μετέχουν ήδη σε Επιτροπές, θα πρέπει να ανανεώσουν το ενδιαφέρον τους, εφόσον το επιθυμούν.
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε σχετικά: «Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στηρίζει έμπρακτα την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών. Στόχος μας είναι η δραστική μείωση της γραφειοκρατίας προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της εθνικής οικονομίας».

Πρόσκληση συμμετοχής μελών ΕΜΠΑ στις Επιτροπές Ελέγχου Αξιολόγησης για την επίσπευση της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που υποβάλλονται προς υπαγωγή στα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016.

Με την Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, επισπεύδεται η διαδικασία ελέγχου αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που υποβάλλονται προς υπαγωγή στα καθεστώτα ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 και αυξάνεται ο αριθμός των Επιτροπών Ελέγχου Αξιολόγησης.
 
Προσκαλούμε όλα τα μέλη του Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Αξιολογητών (ΕΜΠΑ) να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική κλήρωση επιλογής των μελών για την στελέχωση των Επιτροπών έως την Παρασκευή  2 Απριλίου. Έχει ήδη σταλεί σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα από την Διεύθυνση Αναπτυξιακών Νόμων προς τα μέλη ΕΜΠΑ και η δήλωση συμμετοχής γίνεται απαντώντας θετικά στο εν λόγω μήνυμα.

Σημειώνεται ότι, για τα μέλη του ΕΜΠΑ που θα δηλώσουν συμμετοχή στις Επιτροπές δεν αναστέλλεται το δικαίωμα να λειτουργούν και ως αξιολογητές σε επενδυτικά σχέδια.  Επίσης, τα μέλη του ΕΜΠΑ δύνανται να συμμετέχουν σε Επιτροπές περισσότερες του ενός φορέα εφαρμογής του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016.
 
Οι εργασίες των επιτροπών θα διενεργούνται μέσω του ΠΣΚΕ και οι συνεδριάσεις θα γίνονται με τηλεδιάσκεψη.
 
Διευκρινίζεται ότι όσα μέλη, ανταποκρινόμενα σε προηγούμενες προσκλήσεις, έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να μετέχουν στις Επιτροπές Ελέγχου Αξιολόγησης καθώς και όσα μέλη μετέχουν ήδη σε Επιτροπές, θα πρέπει να ανανεώσουν, εφόσον επιθυμούν, το ενδιαφέρον τους, απαντώντας στο ηλεκτρονικό μήνυμα.

Μειώνουμε δραστικά την γραφειοκρατία και επιταχύνουμε τις υπαγωγές των επενδυτικών σχεδίων.Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης