Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τιμές on line για 1.000 προϊόντα σούπερ μάρκετ.

2 Δεκέμβριου 2009
  • «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ μάτι» για την καταπολέμηση της ακρίβειας στην αγορά βάζει σε λειτουργία πριν από τα Χριστούγεννα το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Ύστερα από καθυστέρηση 6 ετών, το Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τιμών αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία του στα μέσα Δεκεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε χθες.
 Τιμές on line για 1.000 προϊόντα σούπερ μάρκετ

«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ μάτι» για την καταπολέμηση της ακρίβειας στην αγορά βάζει σε λειτουργία πριν από τα Χριστούγεννα το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Ύστερα από καθυστέρηση 6 ετών, το Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τιμών αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία του στα μέσα Δεκεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε χθες.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, το Παρατηρητήριο θα αποτελεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα πληροφόρησης για τον καταναλωτή που θα παρουσιάζει τιμές συγκεκριμένων προϊόντων και υπηρεσιών από 1.182 σημεία πώλησης σε 25 πόλεις. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας κάνει λόγο για διεύρυνση του αριθμού των προϊόντων, οι τιμές των οποίων θα παρουσιάζονται στο Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο- από 160 που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός σε 1.000- ενώ στόχος είναι, εκτός από βασικά είδη σούπερ μάρκετ, να υπάρχουν και τιμές υπηρεσιών, καυσίμων, φαρμάκων, ακόμα και διδάκτρων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και φροντιστηρίων.

Στόχος είναι σε πλήρη εφαρμογή το Παρατηρητήριο να δίνει πληροφορίες για το καλάθι της νοικοκυράς από συγκεκριμένες μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές, και οι τιμές να παρουσιάζονται αναλυτικά ανά προϊόν. Οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται είτε μέσω της ιστοσελίδας του Παρατηρητηρίου Τιμών (www.e-prices.gr), είτε με ένα τηλεφώνημα στη γραμμή «1511».

Πηγή Τα Νέα


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης