Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στις 831,86 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

23 Μάρτιου 2021 Σχόλια
Στις 831,86 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Οι διευκρινήσεις της διοίκησης της Πειραιώς για τους παλαιούς μετόχους βοήθησε στην ανατροπή της καθοδικής πορείας της μετοχής και στην επιστροφή του Γενικού Δείκτη προς τις 830 μονάδες. Μετά από το -60% που έκανε η μετοχή σε 4 συνεδριάσεις ήταν λογικό να εμφανιστούν αγοραστές.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 831,86 μονάδες με οριακή υποχώρηση (-0,02%). Η αξία συναλλαγών ήταν χαμηλή στα 161,30 εκατ. Ευρώ με πολλά πακέτα συναλλαγών και τις προσυμφωνημένες συναλλαγές ύψους 86 εκατ. Ευρώ σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ . Επίσης και η Τράπεζα Πειραιώς είχε αυξημένες συναλλαγές πάνω από 16 εκατ. Ευρώ. Οι καθαρές συναλλαγές περιορίζονται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ και αυτό μεταφράζεται ως στάση αναμονής ή ως αποχή από την τρέχουσα μεταβλητότητα σε εγχώριο ή διεθνές επίπεδο.
Επίσης η παραμονή του Γενικού Δείκτη πέριξ των 830 μονάδων δείχνει ότι τεχνικά τα επίπεδα αυτά παρέχουν σημαντική 'στήριξη' σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Αν κορυφωθούν οι πιέσεις τότε η στήριξη θα κατέβει στις 805 μονάδες.


Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap μεταβλήθηκε κατά -0,25% και ο δείκτης FTSE Mid Cap μεταβλήθηκε κατά -0,07%. Από τις μετοχές που διαπραγματεύθηκαν οι 50 έκλεισαν ανοδικά και οι 60πτωτικά. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες , μεγαλύτερη άνοδο είχαμε στους κλάδους των Πρώτων Υλών (7,6%), Κατασκευών-υλικών (1,17%) και μεγαλύτερη υποχώρηση στους κλάδους των Προσωπικών-Οικιακών Προϊόντων -2,43%, Πετρελαίου-Αερίου -1,35%, Εμπορίου -1,35%.

Η όξυνση της πανδημίας (κρουσμάτων) αναμένεται ότι θα επηρεάσει και το χρηματιστήριο αφού ίσως υπάρξει πάλι αλλαγή στους υγειονομικούς κανόνες και στην οικονομική πραγματικότητα.

Στον ρυθμό των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων χρήσης

Η εβδομάδα έχει αρκετές σημαντικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων χρήσης. Σήμερα ανακοίνωσε το πρωί ο Τιτάνας και μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης η Alpha Bank και ο όμιλος Φουρλή. Πάντα τα αποτελέσματα χρήσης διαμορφώνουν βραχυπρόθεσμες τάσεις στο χρηματιστήριο αλλά ειδικά φέτος δείχνουν πόσο έτοιμες είναι οι εισηγμένες για να αντιμετωπίσουν και το δύσκολο 2021. Όσο προχωράμε χρονικά μέσα στον Μάρτιο και τον Απρίλιο θα πυκνώνουν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων χρήσης και θα διαμορφώνονται μικρο-τάσεις για μετοχές μεμονωμένα και όχι για κλάδους συνολικότερα.

Διεθνείς αγορές – Περίοδο μεταβλητότητας

Μπορεί οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις αμερικανικές αγορές και στην Ευρώπη να είναι κοντά στα ιστορικά υψηλά τους αλλά φαίνεται ότι έχουμε εισέλθει σε περίοδο συσσώρευσης αποτιμήσεων και μίας ευρύτερης μεταβλητότητας. Οι δηλώσεις Γελεν χθες αποκλιμάκωσαν για λίγο τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Οι τάσεις στις αμερικανικές αγορές είναι πλαγιοκαθοδικές σήμερα ενώ μεικτές τάσεις διαμορφώνονταν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ανάμεσα στους παράγοντες αυξημένου κινδύνου εκτός από την πανδημία είναι και οι γεωπολιτικές κόντρες μεταξύ Ε.Ε και Κίνας αλλά και ΗΠΑ -Ρωσίας που διαμορφώνουν ένα αβέβαιο βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο σκηνικό.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης