Ξεκινάει ο διάλογος για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Οικονομικές Ειδήσεις

27 Νοέμβριος 2009
Η ελληνική οικονομία κουβαλάει προβλήματα από το παρελθόν, αλλά έχει και τεράστιες δυνατότητες. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωράει με σχέδιο, αποφασιστικότητα, με συγκεκριμένες κινήσεις, για να στηρίξει την ανάπτυξη και τα εισοδήματα, για να εμπεδώσει στη χώρα υγιή δημοσιονομικά. Taxheaven.gr

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    ΝΙΚΗΣ 5-7
    10180 ΑΘΗΝΑ
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ.: 210-3332551/2
    FAX: 210-3332559
    e-mail : [email protected]
   
    Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2009

   ΔΗΛΩΣΗ
   ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
   ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    
   Καλό μεσημέρι.

    Η ελληνική οικονομία κουβαλάει προβλήματα από το παρελθόν, αλλά έχει και τεράστιες δυνατότητες. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωράει με σχέδιο, αποφασιστικότητα, με συγκεκριμένες κινήσεις, για να στηρίξει την ανάπτυξη και τα εισοδήματα, για να εμπεδώσει στη χώρα υγιή δημοσιονομικά.

    Το μεγάλο στοίχημα του προϋπολογισμού που καταθέσαμε είναι η περιστολή της φοροδιαφυγής και το νοικοκύρεμα σε ένα σπάταλο κράτος.

    Τις επόμενες μέρες, ξεκινάμε έναν ευρύ κοινωνικό διάλογο, για ένα νέο φορολογικό σύστημα, πιο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό. Όλα τα Υπουργεία βάζουμε μπροστά μία προσπάθεια για την περιστολή της σπατάλης στο Δημόσιο.

    Ήδη, ξεκίνησε ένας διάλογος για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, που εγγυάται τις συντάξεις. Με τα συναρμόδια Υπουργεία αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, για να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, να φέρουμε επενδύσεις, να ανοίξουμε νέους δρόμους ανάπτυξης.

    Οι αναταράξεις στις αγορές, τις τελευταίες ημέρες, είναι απόρροια της χαμένης αξιοπιστίας της χώρα μας, που η προηγούμενη Κυβέρνηση κληροδότησε στην σημερινή, αλλά και κερδοσκοπικών κινήσεων.

    Εμείς, χτίζουμε την αξιοπιστία της χώρας μας, μέρα-μέρα, με τις πρωτοβουλίες μας. Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι κινήσεις στις αγορές δεν επηρεάζουν το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο δεν έχει άμεσες δανειακές ανάγκες. Το δανειακό πρόγραμμα του Δημοσίου, για το 2010, θα είναι σημαντικά μικρότερο από αυτό του 2009.

    Ευχαριστώ πολύ.