Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστολή της Ε.Φ.Ε.Ε.Μ. προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με διορθώσεις Ε9 και την αντιστοίχηση των Κ.Α.Δ.

  • Επιστολή της Ε.Φ.Ε.Ε.Μ. προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με διορθώσεις Ε9 και την αντιστοίχηση των Κ.Α.Δ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
              
Κουταρέλια 57β, τηλ. 2421022838, e-mail:[email protected]


ΒΟΛΟΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
                       
ΑΡ.ΠΡΩΤ.701

Προς τον

Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1) Υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη
2) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ποτέ άλλοτε Νοέμβριο μήνα δεν είχαμε τόση πίεση και δεν υπήρχαν τόσοι φορολογούμενοι στα γραφεία μας.

Ο ίδιος ο συνωστισμός υπάρχει και στις Δ.Ο.Υ. της περιοχής μας στα τμήματα « ΜΗΤΡΩΟΥ » και « ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ » .

Ο λόγος είναι ότι συνέπεσαν οι καταληκτικές ημερομηνίες της ηλεκτρονικής υποβολής των διορθώσεων του Ε9 και της αντιστοίχησης των Κ.Α.Δ.

1) ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ Ε9

Πολλοί φορολογούμενοι οι οποίοι στο μεγαλύτερο ποσοστό δεν είναι πελάτες μας, αγνόησαν την 1η ειδοποίηση για το Ε9 και τώρα που παραλαμβάνουν τη 2η ειδοποίηση σπεύδουν στα γραφεία μας , στο παρά πέντε της προθεσμίας.

Πολλοί από αυτούς  προσπάθησαν μόνοι τους να  διορθώσουν και δεν τα κατάφεραν , με αποτέλεσμα είτε να υπάρχουν λάθη στην συμπλήρωση , είτε να μην έχουν κάνει οριστική υποβολή του σημειώματος λόγω αμφιβολιών.
   
Κάποιοι άλλοι έχουν πάρει δεύτερη ειδοποίηση χωρίς να έχουν παραλάβει την πρώτη. Άλλοι έχασαν την ειδοποίηση με τον αναγραφόμενο κωδικό .
   
Τέλος υπάρχουν και  οι φορολογούμενοι που πλήρωσαν το ΕΤΑΚ  αλλά διαπιστώνουν και πάλι λάθη στο εκκαθαριστικό , με αποτέλεσμα να μας απασχολούν για τη διόρθωση και σε κάποιες περιπτώσεις να πληρώνουν και πρόστιμο.2) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣΗ ΤΩΝ Κ.Α.Δ.

Η αντιστοίχηση των Κ.Α.Δ. παρά το ότι και εμείς τη θεωρήσαμε εύκολη υπόθεση, τελικά αποδείχθηκε σταυρόλεξο διότι σε πολλές περιπτώσεις κάθε άλλο παρά αντιστοίχηση είναι.
    
Πολλοί παλαιοί Κ.Α.Δ. δεν υπάρχουν μέσα στους νέους, σε πολλούς παλαιούς αντιστοιχεί μία πληθώρα νέων, σε φορολογούμενους με παλιά «εικόνα» βρίσκουμε άσχετους Κ.Α.Δ. που δεν ξέρουμε πως καταχωρήθηκαν –πάντως όχι από εμάς- και αντί  να  δοθούν σαφείς οδηγίες να δουλέψουμε, κινδυνεύουμε με πρόστιμα  αν δεν κάνουμε ακριβή αντιστοίχηση.
       
Κύριε Υπουργέ, όλος ο κλάδος των Λογιστών – Φοροτεχνικών είναι αρωγός στο έργο του Υπουργείου Οικονομικών .
       
Σημειώστε παρακαλώ ότι οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί ελεύθεροι επαγγελματίες την αντιστοίχηση των Κ.Α.Δ. στο 100% και την διόρθωση του Ε9 στο 80% , διεκπεραιώσαμε χωρίς αμοιβή,  ξενυχτάμε για να διευκολύνουμε το έργο σας και θέλουμε να εκτιμήσετε αυτή την προσφορά χωρίς αντάλλαγμα. Και εφόσον δεν σας κοστίζει, δώστε μας τον χρόνο να δουλέψουμε σωστά.
       
Ζητάμε παράταση στις καταληκτικές ημερομηνίες για την αντιστοίχηση των Κ.Α.Δ. και τις διορθώσεις του Ε9 , ως 31- 12- 2009.

Με τιμή
Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος                             

Μπουρμπούλιας Νικόλαος                         

Ο Γεν. Γραμματέας
 
Παππάς Δημήτριος


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης