Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ερχεται μίνι - πακέτο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» .

26 Νοέμβριου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
  • Μίνι - πακέτο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», της τάξης των 80-100 εκατ. ευρώ, για την αντικατάσταση κουφωμάτων κ.λπ. σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δήλωσε χθες η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, ενώ επανέλαβε τη προεκλογική δέσμευση ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ και πρόσθεσε ότι η νέα διοίκηση της εταιρείας θα καταρτίσει καινούργιο business plan.
Ερχεται μίνι - πακέτο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» .

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχεδιάζει πρόγραμμα 80-100 εκατ. ευρώ, για την αντικατάσταση κουφωμάτων κ.λπ.

Μίνι - πακέτο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», της τάξης των 80-100 εκατ. ευρώ, για την αντικατάσταση κουφωμάτων κ.λπ. σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δήλωσε χθες η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, ενώ επανέλαβε τη προεκλογική δέσμευση ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ και πρόσθεσε ότι η νέα διοίκηση της εταιρείας θα καταρτίσει καινούργιο business plan.

Οι ανακοινώσεις έγιναν στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χθες η υπουργός και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης για τις ελληνικές θέσεις στη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης για το Κλίμα.


Τον Δεκέμβριο
Τον Δεκέμβριο η υπουργός θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση τον νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ) και το Προεδρικό Διάταγμα για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές. Παράλληλα, θα ξεκινήσει το Ιανουάριο ένα μικρό πακέτο του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», με αυστηρά κριτήρια για τους δικαιούχους λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού του.

Ετσι πέραν της παλαιότητας του κτηρίου και της τιμής εκκίνησης ζώνης, θα θεσπιστούν και εισοδηματικά κριτήρια. Στόχος του υπουργείου είναι αργότερα, όταν εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, να υπάρξει ευρύτερο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων, το οποίο εκτός της επιδότησης θα περιλαμβάνει φορολογικά κίνητρα και χαμηλότοκα τραπεζικά δάνεια για τους δικαιούχους. Προς τον σκοπό αυτό, η υπουργός είναι σε διαβουλεύσεις με τον υπουργό Οικονομικών.

Τον Δεκέμβριο εξάλλου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με κύριο στόχο την απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας για τις ΑΠΕ, κυρίως στα αιολικά πάρκα.


Τιμολόγια ΔΕΗ
Η κα Μπιρμπίλη δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, άφησε όμως ανοικτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί ο τρόπος υπολογισμού και να διαχωριστούν από τα τέλη (δημοτικά, ΕΡΤ κ.λπ.) που πληρώνονται μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Επίσης είπε πως δεν πρόκειται να αυξηθεί το τέλος υπέρ ΑΠΕ παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΔΕΣΜΗΕ και τόνισε ότι η νέα διοίκηση της ΔΕΗ πρέπει να καταρτίσει νέο business plan, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των λιγνιτικών μονάδων και την αύξηση των επενδύσεων σε ΑΠΕ.

Για τη διάσκεψη της Κοπεγχάγης δήλωσε πως η Ελλάδα συντάσσεται με τη θέση της Ε.Ε. για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου ως το 2020 κατά 30% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990 και δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλία να υπάρξει ειδική πρόβλεψη στη Συνθήκη για τις χώρες Μεσογείου.

Για τον Αχελώο

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τις διαφορετικές θέσεις για το θέμα της εκτροπής του Αχελώου με το υπουργείο Υποδομών και τον Δ. Ρέππα, επιχείρησε χτες η Τ. Μπιρμπίλη. Η υπουργός επέμενε στην άποψή της ότι θα πρέπει πρώτα να εξαντληθούν όλες οι πιθανές λύσεις κάλυψης των αναγκών του θεσσαλικού κάμπου από δικούς του υδάτινους πόρους, πριν προχωρήσει το έργο.

Αντιθέτως, ο Δ. Ρέππας και στη Βουλή και στην επιστολή του προς το ΣτΕ τονίζει την ανάγκη να ανάψει το «πράσινο» και να υλοποιηθεί το έργο ως έχει. Η κ. Μπιρμπίλη ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η επεξεργασία νέου σχεδίου διαχείρησης των υδάτων της Θεσσαλίας και κάλεσε σε διαβούλευση τους αγρότες. Για το ίδιο θέμα δέχθηκε, μάλιστα, και «φίλια πυρά» στη Βουλή από κυβερνητικούς βουλευτές.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης