Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εφικτή θα είναι η συνέχιση εκμετάλλευσης Φορτηγού ή Λεωφορείου Δημόσιας Χρήσης μετά τη συνταξιοδότηση με νέο νομοσχέδιο

3 Μάρτιου 2021 Σχόλια
Εφικτή θα είναι η συνέχιση εκμετάλλευσης Φορτηγού ή Λεωφορείου Δημόσιας Χρήσης μετά τη συνταξιοδότηση με νέο νομοσχέδιο
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά


Με το νέο νομοσχέδιο του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών «Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα - Μικροκινητικότητα - Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό, την απλούστευση και την ψηφιοποίηση διαδικασιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών» και συγκεκριμένα με το άρθρο 47 αυτού, παρέχεται η δυνατότητα σε πρόσωπα, που καθίστανται συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή αναπηρίας, ως αυτοκινητιστές οχημάτων δημόσιας χρήσης, φορτηγών ή λεωφορείων, να διατηρούν και μετά τη συνταξιοδότησή τους την κυριότητα και νομή ή χρήση και εκμετάλλευση δύο (2) αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης φορτηγού ή λεωφορείου ή ποσοστά σε αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης της ίδιας κατηγορίας ή διαφόρων κατηγοριών, τα οποία δεν υπερβαίνουν το ποσοστό δύο (2) ολόκληρων αυτοκινήτων Δ.Χ. Κατά την υποβολή δε της αίτησης συνταξιοδότησης, δεν απαιτείται η κατάθεση της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου Δ.Χ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Άρθρο 47
Χορήγηση δυνατότητας συνέχισης εκμετάλλευσης Φορτηγού ή Λεωφορείου Δημόσιας Χρήσης μετά τη συνταξιοδότηση


1. Πρόσωπα, τα οποία καθίστανται συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή αναπηρίας, ως αυτοκινητιστές οχημάτων δημόσιας χρήσης, φορτηγών ή λεωφορείων, δύνανται, από την έναρξη ισχύος του παρόντος, να διατηρούν και μετά τη συνταξιοδότησή τους την κυριότητα και νομή ή χρήση και εκμετάλλευση δύο (2) αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης φορτηγού ή λεωφορείου ή ποσοστά σε αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης της ίδιας κατηγορίας ή διαφόρων κατηγοριών, τα οποία δεν υπερβαίνουν το ποσοστό δύο (2) ολόκληρων αυτοκινήτων Δ.Χ..
2. Κατά την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης από τα πρόσωπα της παρ. 1, δεν απαιτείται η κατάθεση της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου δημόσιας χρήσης φορτηγού ή λεωφορείου και της άδειας οδικού μεταφορέα.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης