Κ. Χατζηδάκης: Ευκαιρία για εργαζομένους και επιχειρήσεις η τηλεργασία αν ρυθμιστεί σωστά

Εργατικά - Ασφαλιστικά

1 Μάρτιος 2021
Υπουργείο Εργασίας: Ευκαιρία η τηλεργασία, αν ρυθμιστεί σωστά - Οι βασικοί άξονες του υπό επεξεργασία εργασιακού νομοσχεδίου συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, κατά την τηλεδιάσκεψη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Taxheaven.gr


Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

1 Μαρτίου, 2021

Ανακοινώσεις Τύπου

Tηλεδιάσκεψη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ)

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι βασικοί άξονες του υπό επεξεργασία εργασιακού νομοσχεδίου συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, κατά την τηλεδιάσκεψη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Ο κ. Χατζηδάκης- απαντώντας στην παρατήρηση των εκπροσώπων της ΟΤΟΕ ότι ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο των αλλαγών που φέρνει η ψηφιακή εποχή –μεταξύ των οποίων και η τηλεργασία- επεσήμανε ότι η τηλεργασία αποτελεί ευκαιρία τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τις επιχειρήσεις, αν ρυθμιστεί σωστά, «με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων και με ειδικές πρόνοιες για επιμέρους ζητήματα, όπως η προστασία των προσωπικών δεδομένων και των δικαίωμα στην αποσύνδεση». Όπως τόνισε, οδηγός για τις ρυθμίσεις που θα έρθουν θα είναι η ευρωπαϊκή εμπειρία. «Το θέμα είναι να αξιοποιηθούν οι τεχνολογικές εξελίξεις για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων εργαζομένων και επιχειρήσεων».

Στον ευρωπαϊκό μέσο όρο παρέπεμψε ο Κ. Χατζηδάκης και για τις ρυθμίσεις που θα συνδέονται με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, κάνοντας ειδική αναφορά σε πρωτοβουλίες όπως η Ηλεκτρονική Κάρτα Εργασίας που θα αποτρέψει καταχρήσεις στην τήρηση των ωραρίων. Αναφερόμενος στις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, τόνισε ότι στόχος είναι η ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Η φιλοσοφία πίσω από το εργασιακό νομοσχέδιο, όπως είπε, είναι η προώθηση της ανταγωνιστικότητας μαζί με την θωράκιση της κοινωνικής συνοχής και στο πλαίσιο αυτό ανέδειξε τη σημασία της διαβούλευσης με φορείς όπως η ΟΤΟΕ.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από πλευράς Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων –πέραν του Κ. Χατζηδάκη- η Γενική Γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη και η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παυλίνα Καρασιώτου. Από πλευράς ΟΤΟΕ συμμετείχαν ο πρόεδρος Γιώργος Μότσιος, ο αντιπρόεδρος Σωτήρης Σαξώνης και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Καλλίρης.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ