Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στις 802,6 μονάδες ο Γενικός Δείκτης μετά από μία δίμηνη υποχώρηση

1 Μάρτιου 2021 Σχόλια
Στις 802,6 μονάδες ο Γενικός Δείκτης μετά από μία δίμηνη υποχώρηση
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά


Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Οι θετικές προοπτικές που διαμορφώθηκαν στις διεθνείς αγορές από τη προαναγγελία του αμερικανικού πακέτου στήριξης και συνεπακόλουθα τη μείωση των αποδόσεων των αμερικανικών επιτοκίων, οδήγησαν σε ένα ‘ανοδικό κρεσέντο’ τους χρηματιστηριακούς δείκτες σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική.

Ξεπέρασε τις 800 μονάδες μέσω του τραπεζικού κλάδου

Το ελληνικό χρηματιστήριο ακολούθησε την ανοδική πορεία των ξένων αγορών με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να ξεπεράσει με την έναρξη της συνεδρίασης της 800 μονάδες και μέσα σε μία ώρα να αγγίξει τα υψηλά της ημέρας στις 810 μονάδες. Η άνοδος βασίστηκε κυρίως στην ανοδική αντίδραση των τραπεζικών μετοχών και των λοιπών blue chips (μη χρηματοοικονομικών).

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 802,6 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 1,29%.

Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 74 έκλεισαν ανοδικά και οι 37 πτωτικά. Η αξία συναλλαγών ανήλθε σε 72,87 εκατ. ευρώ. Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Τραπεζών (3,95%), Χρηματοοικονομικών (2,29%), Πρώτες Ύλες (2,12%), Τροφίμων-Ποτών (1,51%)  και τη μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Τηλεπικοινωνιών (-0,68%), Τεχνολογία (-0,38%), Προσωπικά-Οικιακά Προϊόντα (-0,56%).

Η τάση για τις αρχές Μαρτίου διαμορφώνεται σε θετική παρά το γεγονός ότι τα μακροοικοονομικά δεδομένα δεν ικανοποιούν και οι επιχειρήσεις ταλαιπωρούνται από την παρατεταμένη υποχώρηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας λόγω της ύφεσης. Εν τούτοις οι επενδυτές ποντάρουν αφ’ ενός στις χαμηλές αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών έναντι των αντίστοιχων ευρωπαϊκών (peer), στις εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και στις ελπίδες για επιχειρηματική ανάκαμψη λόγω εμβολιασμού και ανοίγματος τουρισμού στο β’ και γ’ τρίμηνο του 2021.  

Το ζητούμενο είναι να συσσωρεύσει ο Γενικός Δείκτης πάνω από τις 800 μονάδες και να διαχυθεί το ενδιαφέρον και στις μετοχές μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης. Αυτό θα είναι εφικτό από την -εκ νέου αφύπνιση- των ξένων αγορών και τις προθέσεις των funds για αγορές ελληνικών μετοχών.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης