Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΠΟΦΕΕ - Οικονομικές καταστάσεις στην ΤτΕ: Ανοιχτή θα παραμείνει η πλατφόρμα υποβολών για εύλογο χρονικό διάστημα

ΠΟΦΕΕ - Οικονομικές καταστάσεις στην ΤτΕ: Ανοιχτή θα παραμείνει η πλατφόρμα υποβολών για εύλογο χρονικό διάστημα
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • ΠΟΦΕΕ - Οικονομικές καταστάσεις στην ΤτΕ: Ανοιχτή θα παραμείνει η πλατφόρμα υποβολών για εύλογο χρονικό διάστημα χωρίς καμιά συνέπεια και μετά την καταληκτική ημερομηνία για την υποδοχή διορθωτικών ή νέων καταστάσεων

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email(1): [email protected]

Email(2): [email protected]


Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΦΕΕ

Ανοιχτή θα παραμείνει η πλατφόρμα υποβολών ισολογισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος για εύλογο χρονικό διάστημα χωρίς καμιά συνέπεια και μετά την καταληκτική ημερομηνία για την υποδοχή διορθωτικών ή νέων καταστάσεων


Άμεση και θετική ήταν η απάντηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα στο αρ. πρωτ. 173/25.02.2021 αίτημα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για επανεξέταση της διαδικασίας υποβολής ισολογισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Στουρνάρας έδειξε πως κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας και όπως αναφέρει στην επιστολή του στην Ομοσπονδία μας:
«… η Τράπεζα της Ελλάδος ανταποκρινόμενη στο αίτημα κυρίως μικρών επιχειρήσεων και φοροτεχνικών γραφείων, κάνει γνωστό ότι η πλατφόρμα υποβολών θα παραμείνει ανοικτή για εύλογο χρονικό διάστημα χωρίς καμιά συνέπεια και μετά την καταληκτική ημερομηνία για την υποδοχή διορθωτικών ή νέων καταστάσεων.
Σε ότι αφορά τη πλατφόρμα IRIS που δέχεται τις υποβολές, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή εφαρμογής που θα καλύπτει τα αιτήματά σας, ώστε η υποβολή στοιχείων να είναι πιο εύχρηστη και πιο φιλική στον τελικό χρήστη, διασφαλίζοντας όμως παράλληλα και την ασφάλεια του πληροφοριακού συστήματος.
»

Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε τον κ. Στουρνάρα για την άμεση ανταπόκριση και τις ενέργειές του στο αίτημα της Ομοσπονδίας μας και ευελπιστούμε στη συνεχιζόμενη στήριξη του στις προσπάθειες της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν και επηρεάζουν, τόσο την εργασία των Λογιστών – Φοροτεχνικών, όσο και των επιχειρήσεων και πολιτών που εξυπηρετούν.


ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΑΑΔΟΣ
ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑ
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ


Προς: ΔΣ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Αθήνα, 26 Φεβρουάριου 2021
ΑΠ: 4106

Θέμα: Διαδικασία υποβολής ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων από νομικά πρόσωπα του μη χρηματοπιστωτικού τομέα


Αξιότιμες κυρίες / αξιότιμοι κύριοι,

Αναφερόμενος στην από 25 Φεβρουάριου επιστολή σας για το ανωτέρω αναφερόμενο θέμα, θα ήθελα να υπογραμμίσω για μια ακόμη φορά ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, δημιούργησε Κεντρικό Γραφείο Ισολογισμών με έναυσμα ανάγκη συλλογής εξειδικευμένης στατιστικής πληροφόρησης που θα υποστηρίζει τις πράξεις νομισματικής πολιτικής του ευρωσυστήματος, και κατ’ επέκταση, θα συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας στην Ελληνική οικονομία προς όφελος του ιδιωτικού τομέα.

Έχουσα πλήρη επίγνωση των συνθηκών στην αγορά, η Τράπεζα της Ελλάδος, με δική της πρωτοβουλία, έδωσε παράταση ως τις 28 Φεβρουάριου 2021 για την υποβολή ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 2019, η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη από την αυτήν που έδωσε για τους ίδιους λόγους το Γ.Ε.ΜΗ., αν και στη ΠΔ 2682/03-06-2019, ορίζεται ότι οι υποβολές των χρηματοοικονομικών καταστάσεων προς την Τράπεζα της Ελλάδος πρέπει να γίνονται ταυτόχρονα με την κατά νόμο υποχρέωση δημοσίευσής τους.

Επιπλέον, η Τράπεζα της Ελλάδος ανταποκρινόμενη στο αίτημα κυρίως μικρών επιχειρήσεων και φοροτεχνικών γραφείων, κάνει γνωστό ότι η πλατφόρμα υποβολών θα παραμείνει ανοικτή για εύλογο χρονικό διάστημα χωρίς καμιά συνέπεια και μετά την καταληκτική ημερομηνία για την υποδοχή διορθωτικών ή νέων καταστάσεων.

Σε ότι αφορά τη πλατφόρμα IRIS που δέχεται τις υποβολές, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή εφαρμογής που θα καλύπτει τα αιτήματά σας, ώστε η υποβολή στοιχείων να είναι πιο εύχρηστη και πιο φιλική στον τελικό χρήστη, διασφαλίζοντας όμως παράλληλα και την ασφάλεια του πληροφοριακού συστήματος.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και εσάς και τα μέλη της Ομοσπονδίας σας για τον απόλυτα επαγγελματικό τρόπο που αντιμετωπίζουν την σημερινή κατάσταση. Παρά τα προβλήματα από την πανδημία, που ορθώς επισημαίνετε, η ροή υποβολών επηρεάστηκε πολύ λιγότερο από όσο φοβόμασταν ενώ υπάρχει σημαντική βελτίωση της ποιότητας και μείωση των περιπτώσεων που παρατηρούνται σφάλματα.

Με εκτίμηση,
Γιάννης ΣτουρνάραςΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης