Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

19 Νοέμβριος 2009
Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Καλημέρα.

Όλοι ξέρουμε ότι στη χώρας μας υπάρχει εκτεταμένη φοροδιαφυγή και ξέρουμε ότι όσο δεν γίνεται κάτι για αυτό, ο πολίτης δεν θα έχει εμπιστοσύνη απέναντι στο κράτος.

Η Κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο την δημιουργία ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, ώστε να αισθάνεται ο πολίτης ότι, τους φόρους που πληρώνει, τους πληρώνει δίκαια. Για να ξέρει που πηγαίνουν τα χρήματά του.

Ζήτησα από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τα καθαρά ετήσια εισοδήματα μιας συγκεκριμένης επαγγελματικής ομάδας, σε ένα συγκεκριμένο μέρος της Αθήνας. Και τα στοιχεία είναι πράγματι εξαιρετικά ενδιαφέροντα.

Καθαρά ετήσια εισοδήματα γιατρών με ιατρεία στην περιοχή του Κολωνακίου: από τα 150 άτομα που έχουν ιατρείο στο Κολωνάκι, 30 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ, άλλοι 30 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα από 10.000 μέχρι 20.000 ευρώ, άλλοι 30 περίπου καθαρά ετήσια εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ.

Με απλά λόγια, αν πιστέψει κανείς τα στοιχεία με τα μηνιαία καθαρά εισοδήματα της μεγάλης πλειονότητας των γιατρών στο Κολωνάκι, είναι κοντά στο κατώτερο μισθό. Είναι προφανές ότι υπάρχει μια μεγάλη αναντιστοιχία ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα και σε αυτό που θα περίμενε κάποιος.

Έχω δώσει εντολή να γίνουν συστηματικοί έλεγχοι. Είναι ένα πρώτο βήμα, θα ακολουθήσουν κι άλλα, για αντίστοιχες επαγγελματικές ομάδες, για τις οποίες υπάρχει κοινό αίσθημα στους πολίτες ότι υπάρχει φοροδιαφυγή.

Δεν δημοσιοποιούμε τα ονόματα αυτή τη στιγμή, γιατί πρέπει πρώτα να γίνει έλεγχος, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Γιατί υπάρχει στη χώρα προκλητικός πλούτος, που φοροδιαφεύγει, και υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες δεν σηκώνουν το φορολογικό βάρος και δεν γίνεται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να είναι μονίμως τα φορολογικά υποζύγια.

Αυτή η Κυβέρνηση αυτό δεν θα το επιτρέψει.

Ευχαριστώ.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης