Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ερχονται 9 μέτρα για τις offshore και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

16 Νοέμβριου 2009 Σχόλια
  • Ο κ. Σαχινίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ενώ χαρακτήρισε γάγγραινα που απειλεί την οικονομία τη φοροδιαφυγή.
Ερχονται 9 μέτρα για τις offshore και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο κ. Σαχινίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ενώ χαρακτήρισε γάγγραινα που απειλεί την οικονομία τη φοροδιαφυγή .

Νέο αυστηρότερο πλαίσιο για τις offshore εταιρείες προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ειδικότερα ανέφερε, τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της εποπτική αρχής με τη στελέχωση εξειδικευμένου προσωπικού υψηλών προσόντων την πλήρη ποινικοποίηση των αδικημάτων που σχετίζονται με την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και ανέφερε ότι την εποπτεία της επιτροπής θα έχει ο υπουργός οικονομικών.

Πιο αναλυτικά τα εννέα μέτρα κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος όπως τα ανέλυσε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης είναι τα ακόλουθα:

1. Βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της Επιτροπής και στελέχωση της με εξειδικευμένο προσωπικό (οικονομικούς και τεχνικούς αναλυτές), υψηλών προσόντων, βάσει συγκεκριμένου προσοντολογίου, και ήθους.

2. Ενίσχυση της Επιτροπής με επαρκή και κατάλληλα τεχνικά μέσα.

3. Η βασική προτεραιότητα της Επιτροπής θα δοθεί σε ζητήματα πολιτικής και ελέγχου.

4. Η εποπτεία της Επιτροπής παραμένει στον Υπουργό Οικονομικών.

5. Ανασύσταση και ουσιαστική λειτουργία της Επιτροπής Στρατηγικής που προβλέπεται στο άρθρο 9 του ν. 3691/2008.

6. Πλήρης ποινικοποίηση του αδικήματος της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, με προώθηση τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα.

7. Κύρωση της Σύμβασης του Παλέρμο, με την οποία γίνεται διεθνής προσπάθεια προστασίας από το οργανωμένο έγκλημα.

8. Θέσπιση διοικητικών κυρώσεων στα υπόχρεα πρόσωπα του μη χρηματοπιστωτικού τομέα, τα οποία εποπτεύονται από τη Γενική Δ/νση Φορολογικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών.

9. Αυστηρότερη αναθεώρηση υφιστάμενου νομικού πλαισίου (ν. 3091/2002) που διέπει τις offshore εταιρείες και τροποποίηση Υπουργικής Απόφασης που κατονομάζει της χώρες που λειτουργούν ως φορολογικοί παράδεισοι, με βάση τη σχετική λίστα του Ο.Ο.Σ.Α.


Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης