Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αναβάθμιση γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων εξήγγειλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

16 Νοέμβριος 2009
  • Την αναβάθμιση της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) σε Κέντρο, για το σύνολο των υπηρεσιών του δημοσίου, εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Αναβάθμιση γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων εξήγγειλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Την αναβάθμιση της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) σε Κέντρο, για το σύνολο των υπηρεσιών του δημοσίου, εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Κατά την επίσκεψή του στο κτίριο της ΓΓΠΣ, παρουσία του νέου γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλη, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η ΓΓΠΣ θα γίνει ο κεντρικός αποθετήρας του δημοσίου, όπως για παράδειγμα με τη θέσπιση της ενιαίας αρχής για την πληρωμή όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Επίσης, ανέφερε ότι στη ΓΓΠΣ υπάρχει θησαυρός πληροφοριών, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί. Αναφερικά με το ισχύον φορολογικό σύστημα της χώρας, ο Γ. Παπακωνσταντίνου το χαρακτήρισε άδικο, καθώς όπως είπε, πληρώνουν μονίμως οι ίδιοι, ενώ τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου δεν δαπανώνται σωστά. Παράλληλα, χαρακτήρισε ανορθολογική τη Δημόσια Διοίκηση της χώρας.

Αναφερόμενος στις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το δημοσιονομικό έλλειμμα, ο υπουργός Οικονομικών είπε, ότι πρέπει να γίνει μια μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή όχι γιατί μας το επιβάλει κάποιος, αλλά γιατί τελικά το κόστος επωμίζεται ο Έλληνας φορολογούμενος. Πρόσθεσε ακόμη, ότι οι πολίτες έχουν πλέον αντιληφθεί την αναγκαιότητα των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση. Προς την ίδια κατεύθυνση, ζήτησε τη συνεργασία όλων για να περιθωριοποιηθούν οι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί.

Πηγή Ελευθεροτυπία.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης