Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κατακόρυφη η αύξηση των διαταγών πληρωμής

15 Νοέμβριου 2009
  • ΣTIΣ 100.000 εκτιμάται ο συνολικός αριθμός των διαταγών πληρωμής που θα εκδοθούν φέτος από τα κατά τόπους δικαστήρια.
Κατακόρυφη η αύξηση των διαταγών πληρωμής .

ΣTIΣ 100.000 εκτιμάται ο συνολικός αριθμός των διαταγών πληρωμής που θα εκδοθούν φέτος από τα κατά τόπους δικαστήρια.

Πρόκειται για δικαστικές αποφάσεις που αποτελούν τον προπομπό για εν συνεχεία κατάσχεση κινητών αξιών και πλειστηριασμούς ακινήτων, προκειμένου να διασφαλιστούν απαιτήσεις κυρίως τραπεζών αλλά και ασφαλιστικών ταμείων έναντι οφειλών τρίτων.

Σημειώνεται ότι για ολόκληρο το 2008 είχαν εκδοθεί 69.328 αποφάσεις, από τις οποίες οι 22.684 από τα ανά τη χώρα Πρωτοδικεία και οι υπόλοιπες από δικαστήρια άλλων βαθμίδων. Αντίθετα, κατά τους εννέα πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους είχαν εκδοθεί παραπάνω από 72.000 αποφάσεις, ήτοι περισσότερες από ό,τι ολόκληρο το 2008.

Η πλειονότητα των διαταγών πληρωμής εκδίδεται μετά από προσφυγή σε ένδικα μέσα των τραπεζών, οι οποίες καθημερινά διαπιστώνουν ότι και οι οφειλέτες τους αυξάνονται και η απροθυμία των οφειλετών για προτεινόμενες ρυθμίσεις - διακανονισμούς μετατρέπεται σε άρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και σε δάνεια καταναλωτικού χαρακτήρα, οι τράπεζες προκειμένου να εισπράξουν καθυστερούμενες, πέραν του 9μήνου, οφειλές, προχωρούν όχι μόνο σε διαγραφή τόκων, ενέργεια που δεν ήταν συνήθης προ έτους, αλλά και σε διαγραφή μέρους του κεφαλαίου.

Πηγή ExpressΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης