Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αλλαγές εν όψει σε ασφαλιστικό, εργασιακά

12 Νοέμβριου 2009 Σχόλια
  • Ισχύει απολύτως το πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης για τη μη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και τη μη μείωση των συντάξεων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετικά με το διάλογο που πρόκειται να αρχίσει για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.
Αλλαγές εν όψει σε ασφαλιστικό, εργασιακά.

 Ισχύει απολύτως το πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης για τη μη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και τη μη μείωση των συντάξεων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετικά με το διάλογο που πρόκειται να αρχίσει για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.
Σύμφωνα με τον υπουργό η Ελλάδα αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του ECOFIN χθες στις Βρυξέλλες ότι το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα θα αναμορφωθεί προκειμένου να καταστεί δίκαιο και βιώσιμο και να καλύπτει απολύτως τις ανάγκες των επόμενων γενεών.

Οσον αφορά την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στο δημόσιο θέμα για το οποίο υπάρχει καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ελλάδας ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι μελετάται το νομικό πλαίσιο και σύντομα θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικό σχέδιο νόμου που θα ανταποκρίνεται τόσο στην καταδικαστική απόφαση όσο και στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.
Ο υπουργός πάντως είπε ότι είναι βέβαιον πως σταδιακά θα πάμε στην εξίσωση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση ανδρών και γυναικών στο δημόσιο.

Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης