Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διαδικασία καταβολής εισφοράς στον e-ΕΦΚΑ για την αναγνώριση του οφειλόμενου χρόνου πρόσθετης ασφάλισης στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του πρώην ΟΓΑ.

3 Φεβρουάριου 2021 Σχόλια
Διαδικασία καταβολής εισφοράς στον e-ΕΦΚΑ για την αναγνώριση του οφειλόμενου χρόνου πρόσθετης ασφάλισης στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του πρώην ΟΓΑ.
H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Για την αναπαραγωγή χρειάζεστε άδεια από τον δημιουργό
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



Δημοσιεύθηκε η απόφαση του υπ.εργασίας Δ.15/Δ’/49714/1949 σχετικά με τη διαδικασία καταβολής εισφοράς στον e-ΕΦΚΑ για την αναγνώριση του οφειλόμενου χρόνου πρόσθετης ασφάλισης στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του πρώην ΟΓΑ.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του πρώην ΟΓΑ δικαιούνται να αναγνωρίσουν τον προβλεπόμενο από την παρ. 5 του άρθρου 53 του ν. 3518/2006 (Α’ 272) χρόνο ασφάλισης στον Κλάδο Πρόσθετης Ασφάλισης Αγροτών του πρώην ΟΓΑ, εφόσον οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές σε αυτόν, όπως προκύπτουν από το πληροφοριακό σύστημα του e-ΕΦΚΑ.

Για κάθε αναγνωριζόμενο μήνα καταβάλλουν την μηνιαία εισφορά που προβλέπεται από την παρ. 1 του άρθρου 40 του ν. 4387/2016 (Α’ 85), όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 36 του ν. 4670/2020 (Α’ 43), που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία που έχει επιλέξει ο ασφαλισμένος κατά το έτος υποβολής της αίτησης αναγνώρισης.

Σε περίπτωση που κατά την υποβολή της αίτησης αναγνώρισης δεν προκύπτει για το έτος αυτό ασφάλιση του αιτούντος στον e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ), ο αιτών δηλώνει την ασφαλιστική κατηγορία του άρθρου 40 του ν. 4387/2016, βάσει της οποίας επιθυμεί να γίνει η αναγνώριση.

Ο ως άνω αναγνωριζόμενος χρόνος δεν μπορεί να συμπίπτει με χρόνο ασφάλισης στο Δημόσιο ή σε άλλον πρώην φορέα κύριας ασφάλισης που έχει ενταχθεί στον e-ΕΦΚΑ, ή σε άλλον φορέα κύριας ασφάλισης της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, ή με χρόνο λήψης σύνταξης από ίδιο δικαίωμα από τους ανωτέρω φορείς.

Για την ως άνω αναγνώριση ο ασφαλισμένος υποβάλλει σχετική αίτηση άπαξ πριν από την συνταξιοδότησή του. Το συνολικό ποσό της ανωτέρω εισφοράς αναγνώρισης εξοφλείται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το άρθρο 34 του ν. 4387/2016 (Α’ 85) για την αναγνώριση χρόνου ασφάλισης για τα πρόσωπα που υπάγονται στην ασφάλιση του πρώην ΟΓΑ.


Δείτε την απόφαση στο φορολογικό αρχείο του κόμβου





Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης