Αποτελέσματα live αναζήτησης

Το σχόλιο της Δευτέρας - Συναλλαγές με Η.Β. και brexit, όλα τα αφορολόγητα εισοδήματα λόγω covid

Το σχόλιο της Δευτέρας - Συναλλαγές με Η.Β. και brexit, όλα τα αφορολόγητα εισοδήματα λόγω covid
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσηςΕπιμέλεια

Καρποδίνης Μ. Δημήτριος
Πτυχιούχος Α.Ε.Ι.
Λογιστής - Φοροτεχνικός Α΄τάξης
Μέλος της επιστημονικής ομάδας του Taxheaven


Καλημέρα καλή εβδομάδα και καλή χρονιά. 

Σε λίγες ημέρες έρχεται ο Φεβρουάριος. ο χρόνος διαρκώς τρέχει και πίσω δεν γυρίζει, μοιάζει με ποτάμι που κυλάει και σε κάποια σημεία τα νερά του ποταμού είναι ορμητικά και χειμαρρώδη με κίνδυνο να χάσεις τον έλεγχο της βαρκούλας σου. Εν μέσω πανδημίας και αλλεπάλληλων lockdown, οι αποφάσεις δημοσιεύονται με καταιγιστικό ρυθμό, οι πλατφόρμες πολλαπλασιάζονται και σύντομα (εντός του έτους το αργότερο) θα εφαρμοστεί η υποχρεωτική καθημερινή διαβίβαση των παραστατικών στην πλατφόρμα myData.

Διαρκώς, ο χρόνος του λογιστή λιγοστεύει από υποχρεώσεις, νομοθεσία, πλατφόρμες και νέες διαδικασίες που του μειώνουν διαρκώς τον ήδη λιγοστό χρόνο της καθημερινότητας του. Θα ξεκινήσω την ανασκόπηση της εβδομάδας χρονολογικά εστιάζοντας στα σημαντικότερα θέματα που μας απασχόλησαν και μη ξεχνάτε πως από σήμερα και για μια εβδομάδα ισχύει η νέα απόφαση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (Δ1α/Γ.Π.οικ.4992/22.1.2021 ) και η οποία δεν έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη εκτός των παρακάτω:

- Για τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων, το λιανεμπόριο καθώς και τα κομμωτήρια (υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κ.λπ.) υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 με προαιρετικό διευρυμένο ωράριο από τις 7:00 έως τις 20:00.

- Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις στο άρθρο 3 προστέθηκαν δύο περιπτώσεις:

ιστ) Μετακίνηση προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης οικιών των φοιτητών που μισθώνουν ακίνητο στην τοποθεσία των σπουδών τους, με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου.

ιζ) Μετακίνηση για τη θήρα αγριόχοιρου προς τον σκοπό αντιμετώπισης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, και μόνο εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η μετακίνηση της παρούσας περίπτωσης δύναται να πραγματοποιείται με τη συμμετοχή έως τεσσάρων (4) ατόμων.

Για την περ. (ιστ) η βεβαίωση κίνησης αφορά αποκλειστικά μια μετακίνηση με επιστροφή, έχει συνολική χρονική ισχύ εβδομήντα δύο (72) ωρών και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημέρα και ώρα έναρξης μετακίνησης, τον τόπο μόνιμης κατοικίας και τον τόπο που εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή όπου ο/η φοιτητής/τρια φοιτά και μισθώνει το ακίνητο για τον σκοπό των σπουδών του/της και αποτελεί τον προορισμό του/της, καθώς και την αιτιολογία της κίνησης προς την περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή φοίτησης. Ο φοιτητής/η φοιτήτρια της περ. ιστ) φέρει υποχρεωτικά μαζί του/της α) την απόδειξη υποβολής δήλωσης μίσθωσης, β) την απόδειξη λύσης της σύμβασης μίσθωσης, εκτυπωμένες από τον ιστότοπο https:// www.aade.gr/mytaxisnet, καθώς και γ) αστυνομική ταυτότητα.

Για την περ. (ιζ) απαιτείται η βεβαίωση κίνησης (Βεβαίωση τύπου Β) του πρώτου εδαφίου και βεβαίωση του οικείου Κυνηγετικού Συλλόγου που πιστοποιεί την ιδιότητα του θηρευτή ως μέλους του.


- Τέλος, μεταβολές έγιναν και στη μετακίνηση με την ως άνω απόφαση και συγκεκριμένα στον πίνακα 19 του άρθρου 1:
 
• Μέχρι δύο (2) επιβάτες (αντί ενός που ίσχυε) πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα καθώς και στα Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγό του ν. 4093/2012 (Α' 222). Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν α) ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή β) άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

• Μέχρι τρία (3) άτομα (αντί δύο που ίσχυε) πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου BAN οχήματα που κυκλοφορούν σύμφωνα με την υπ' αρ. 61512/2900/11.12.2002 απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών (Β' 1548). Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.
Κλείνοντας τον πρόλογο και τις διαρκείς υποχρεώσεις που καλούμαστε να διεκπεραιώσουμε τονίζω πως πρέπει να διαχειριστούμε σωστά τον λιγοστό χρόνο μας. Ο H. Dyke είπε «Ο χρόνος είναι πολύ αργός γι’ αυτούς που περιμένουν, πολύ γρήγορος γι’ αυτούς που φοβούνται, πολύ μακρύς γι’ αυτούς που πονούν, πολύ σύντομος γι’ αυτούς που διασκεδάζουν, αλλά για αυτούς που αγαπούν και τους ερωτευμένους, ο χρόνος είναι αιώνιος».

Καλή συνέχεια.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης