Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Οι επιδημίες είναι στην κορυφή των σοβαρών παγκόσμιων απειλών

23 Ιανουάριος 2021
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Οι επιδημίες είναι στην κορυφή των σοβαρών παγκόσμιων απειλών

Η 16η έκδοση της Παγκόσμιας Έκθεσης Κινδύνων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ αναλύει τους κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία, την αύξηση της ανεργίας, τη διεύρυνση των ψηφιακών διαφορών, την απογοήτευση των νέων και τον γεωπολιτικό κατακερματισμό.

Το άμεσο ανθρώπινο και οικονομικό κόστος του COVID-19 είναι σοβαρό. Απειλεί να μειώσει τα χρόνια προόδου όσον αφορά τη μείωση της φτώχειας και των ανισοτήτων και να αποδυναμώσει περαιτέρω την κοινωνική συνοχή και την παγκόσμια συνεργασία. Οι απώλειες θέσεων εργασίας, η διεύρυνση του ψηφιακού χάσματος, οι διαταραγμένες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και οι απότομες μετατοπίσεις στις αγορές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τρομερές συνέπειες και να χάθούν ευκαιρίες για μεγάλα τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού.
Οι επιπτώσεις - με τη μορφή κοινωνικής αναταραχής, πολιτικού κατακερματισμού και γεωπολιτικών εντάσεων - θα διαμορφώσουν την αποτελεσματικότητα των απαντήσεών μας στις άλλες βασικές απειλές της επόμενης δεκαετίας: κυβερνοεπιθέσεις, όπλα μαζικής καταστροφής και, κυρίως, κλιματική αλλαγή.

Στην Παγκόσμια Έκθεση Κινδύνων 2021, μοιραζόμαστε τα αποτελέσματα της τελευταίας Έρευνας για την Αντίληψη Κινδύνων (GRPS), ακολουθούμενη από ανάλυση των αυξανόμενων κοινωνικών, οικονομικών και βιομηχανικών τμημάτων, των διασυνδέσεών τους και των επιπτώσεών τους στην ικανότητά μας να επιλύουμε σημαντικούς παγκόσμιους κινδύνους που απαιτούν συνοχή και παγκόσμια συνεργασία.
Καταλήγουμε στην έκθεση με προτάσεις για ενίσχυση της ανθεκτικότητας, αντλώντας από τα διδάγματα της πανδημίας καθώς και την ανάλυση ιστορικού κινδύνου.O browser δεν υποστηρίζει pdf viewεr. Κατεβάστε το taxreport από εδώ: Download PDF


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης