Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιδότηση παγίων δαπανών - Προσωρινό μέτρο κρατικής ενίσχυσης επιχειρήσεων με διάταξη νόμου που έρχεται στη Βουλή

22 Ιανουάριου 2021 Σχόλια
Επιδότηση παγίων δαπανών - Προσωρινό μέτρο κρατικής ενίσχυσης επιχειρήσεων με διάταξη νόμου που έρχεται στη Βουλή
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Ενίσχυση επιχειρήσεων, με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών


Όπως ανέφερε ο Υπ. Οικονομικών σήμερα στην Ολομέλεια απαντώντας σε Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσαν η Πρόεδρος κυρία Φώφη Γεννηματά και 21 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής «το Υπουργείο Οικονομικών, όπως έχει καταστεί σαφές, αξιοποιεί και επιστρατεύει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και καθεστώτα που του παρέχει το ευρωπαϊκό πλαίσιο και ταιριάζουν με την εγχώρια οικονομική και επιχειρηματική πραγματικότητα.
Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είχα προαναγγείλει προ εβδομάδων στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προχωράμε στην αξιοποίηση του άρθρο 3.12 του Προσωρινού Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις.
Συγκεκριμένα, με διάταξη νόμου που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή, διαμορφώνεται ένα προσωρινό μέτρο κρατικής ενίσχυσης επιχειρήσεων, με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών.
Σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά, θα δύναται να χορηγείται ενίσχυση, με τη μορφή της «επιδότησης παγίων δαπανών», στο πλαίσιο της στήριξης για μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες επιχειρήσεων.
Θα αφορά επιχειρήσεις κλάδων που επλήγησαν, που εμφάνισαν μείωση τζίρου κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά και είχαν και ζημιά την προηγούμενη χρονιά, καθώς δεν κατάφεραν να καλυφθούν οι πάγιες δαπάνες που έχουν.
Προς αυτή την κατεύθυνση, προχωρά εντατικά η τεχνική προετοιμασία του νέου μέτρου από τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Παράλληλα, συμμετέχουμε, με προτάσεις, στις διαπραγματεύσεις για την επικαιροποίηση, βελτίωση και επέκταση του Προσωρινού Πλαισίου των κρατικών ενισχύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που είναι, πάλι, σε εξέλιξη.»




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης