Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΠΟΦΕΕ: Αίτημα να συμπεριληφθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 επιχειρήσεις για τις οποίες ενώ έχουν οριστικοποιηθεί τα έσοδα δεν έχει υποβληθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος

ΠΟΦΕΕ: Αίτημα να συμπεριληφθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 επιχειρήσεις για τις οποίες ενώ έχουν οριστικοποιηθεί τα έσοδα δεν έχει υποβληθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά


Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 - 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email(1): [email protected]

Email(2): [email protected]


Προς

Τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη

Τον Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

Κοινοποίηση

τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.
κ. Γεώργιο Πιτσιλή  

Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2021
Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 162  

 
Θέμα: Αίτημα να συμπεριληφθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 επιχειρήσεις για τις οποίες ενώ έχουν οριστικοποιηθεί τα έσοδα δεν έχει υποβληθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετές επιχειρήσεις αλλά και συνάδελφοι Λογιστές - Φοροτεχνικοί, μας έχουν μεταφέρει ένα σοβαρό ζήτημα που διαπιστώθηκε με την λήξη της προθεσμίας υποβολής εσόδων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Το βάρος της διαδικασίας για αυτόν τον κύκλο της επιστρεπτέας έπεσε στην δήλωση των εσόδων, καθώς έπρεπε να γίνουν διορθώσεις εσόδων σε αρκετές περιπτώσεις όπου τα στοιχεία ήταν ελλιπή ή λανθασμένα, ενώ σε άλλες, υπήρχε αδυναμία ανεύρεσης των εσόδων (βλ. ασφαλιστές, Πρακτορεία ΟΠΑΠ, κλπ).

Επιπλέον αυτών, καθώς και λόγω του φόρτου εργασίας, και του πολύ περιορισμένου διαστήματος που έπρεπε να γίνουν οι υποβολές, αλλά και του γεγονότος ότι η διαδικασία για την κάθε επιστρεπτέα προκαταβολή ήταν διαφορετική, δημιουργήθηκε η εσφαλμένη εντύπωση ότι, όπως ίσχυε κατά την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, αρκούσε η υποβολή των εσόδων σε αρχικό στάδιο (εν είδει εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να μπορέσει να δημιουργηθεί ο αλγόριθμος υπολογισμού του ύψους της ενίσχυσης) και θα ακολουθούσε ξεχωριστή διαδικασία αίτησης κατόπιν παρέλευσης της προθεσμίας, όπως αναφέρεται στην Παρ. 9 του Αρθ. 1 της ΓΔΟΥ 1/4-1-2021 (ΦΕΚ Β’ 7/04-01-2021), αναφέρεται “Οι προϋποθέσεις υπαγωγής στο μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, η διαδικασία αίτησης και χορήγησης της ενίσχυσης, ο τρόπος υπολογισμού του ύψους της ενίσχυσης οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιστροφής της εν όλω ή εν μέρει, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια θα καθοριστούν με όμοια απόφαση η οποία θα εκδοθεί μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων της παρούσης.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι πλήθος επιχειρήσεων να μην έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος στο μέτρο αυτό, κάτι το οποίο εν μέσω πανδημίας και lockdown, είναι απαραίτητο για την επιβίωση τους.

Για τους λόγους αυτούς κρίνουμε απαραίτητο, και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας ώστε, να συμπεριληφθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όπως συνέβη και στο παρελθόν, επιχειρήσεις για τις οποίες ενώ έχουν οριστικοποιηθεί τα έσοδα, δεν έχει υποβληθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος, είτε αυτόματα, είτε μέσω της επαναλειτουργίας για ένα σύντομο χρονικό διάστημα (έστω και για μία ημέρα) της πλατφόρμας για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
 
ο Πρόεδρος
Καμπάνης Βασίλειος

η Γενική Γραμματέας
Τσιώρα Ανδρομάχη

ο Α’ Αντιπρόεδρος
Tσαμόπουλος Δημήτριος

ο Β’ Αντιπρόεδρος
Σταυρουλάκης Κων/νος

ο Ταμίας
Γρηγορίου Θωμάς

ο Αν. Γεν. Γραμματέας
Πάτσιας Χρήστος

ο Εφ. Δημ. Σχέσεων
Χριστόπουλος Γεώργιος

τα Μέλη
Νάκας Αστέριος
Σαββάκης Θεόδωρος
Μουσελλής Εμμανουήλ
Λαμπρόπουλος Κων/νος



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης