Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μείωση εισφορών για νέους ζητούν οι εργοδότες

30 Οκτώβριου 2009 Σχόλια
  • ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να υπάρξει μετατόπιση από τη θέση της κυβέρνησης για τους απασχολουμένους με προγράμματα Stage δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος, ενώ καθιστική διαμαρτυρία έκαναν χθες το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας εργαζόμενοι στα Stage. Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Stage αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με απεργία στις 5 Νοεμβρίου και διαδήλωση στη Βουλή.
Μείωση εισφορών για νέους ζητούν οι εργοδότες

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να υπάρξει μετατόπιση από τη θέση της κυβέρνησης για τους απασχολουμένους με προγράμματα Stage δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος, ενώ καθιστική διαμαρτυρία έκαναν χθες το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας εργαζόμενοι στα Stage. Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Stage αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με απεργία στις 5 Νοεμβρίου και διαδήλωση στη Βουλή.

Στο μεταξύ να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες επιβαρύνουν το κόστος και λειτουργούν ως αντικίνητρο για νέες προσλήψεις (όπως και η περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στον τομέα του εμπορίου και των υπηρεσιών), ζήτησαν οι εκπρόσωποι των εργοδοτών κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης σύσκεψης της ειδικής Επιτροπής για την αναμόρφωση των εργασιακών σχέσεων που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας. Στον διάλογο που διεξάγεται στο κτίριο της οδού Πειραιώς 40, μετέχουν όλοι οι κοινωνικοί φορείς πλην του ΠΑΜΕ. Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι πρέπει να παγώσουν όλες οι αντεργατικές ρυθμίσεις μέχρις ότου στελεχωθεί, οργανωθεί και αποκτήσει ουσιαστικές αρμοδιότητες το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας. Από την πλευρά του ο ΣΕΒ δηλώνει ότι στόχος είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας και όχι η περαιτέρω ευελιξία.

«Εγγυήσεις στις εργασιακές σχέσεις»
«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για λειτουργία εγγυήσεων στις εργασιακές σχέσεις», είπε ο κ. Λοβέρδος, καθώς «αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα αυθαιρεσίας, έκδηλα συμπτώματα απορρύθμισης που ορισμένες φορές δημιουργούν την εντύπωση πως η Ελλάδα επέλεξε την κατάργηση της προστασίας των εργαζομένων». «Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να εφαρμοστούν υπάρχουσες εγγυήσεις ή και να προβλεφθούν νέες. Υπάρχει ανάγκη π.χ. να αναμορφωθεί το πλαίσιο για την “ενοικίαση” εργαζομένων», υπογράμμισε. Αντικείμενο της Επιτροπής, όπως είπε ο υπουργός, είναι να υπογραμμιστούν μη εφαρμοσμένες στην πράξη αλλά υπάρχουσες εγγυητικές ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, κάτι που θα βοηθήσει να επικεντρώσουμε τον έλεγχο εκεί που πρέπει, και να προταθούν συγκεκριμένες νομοθετικες ρυθμίσεις, στο πλαίσιο βεβαίως του ενωσιακού δικαίου.

Επιδίωξη είναι να υπάρξουν ευνοϊκότεροι όροι για τους εργαζομένους και παράλληλα να ενταθούν οι έλεγχοι στις εταιρείες που τους απασχολούν ώστε να περιοριστεί ο χρόνος «μαύρης εργασίας». Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, το πόρισμα της Επιτροπής αναμένεται να εκδοθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου. Στην επόμενη συνεδρίαση θα εξεταστούν η ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου και η αντιμετώπιση της «μαύρης εργασίας».

Πηγή Το Βήμα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης