Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στις 796,73 μονάδες με οριακές απώλειες -0,48% ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση το επενδυτικό ενδιαφέρον

Στις 796,73 μονάδες με οριακές απώλειες -0,48% ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α.

Στις 796,73 μονάδες με οριακές απώλειες -0,48% ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α.
  • Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση το επενδυτικό ενδιαφέρον

Του Νίκου Σακελλαρίου

Μία εντελώς άτονη συνεδρίαση σε ότι αφορά την κατεύθυνση του Γενικού Δείκτη και την τάση για τα blue chips ήταν η σημερινή για το ελληνικό χρηματιστήριο. Ο Γ.Δ είχε διακύμανση μεταξύ 803 και 798 μονάδων ενώ η αξία συναλλαγών ήταν λίγο χαμηλότερα από τα 45 εκατ. Ευρώ, δηλαδή ήταν η δεύτερη χαμηλότερη των τελευταίων 2 μηνών.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι συνεδριάσεις στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα οποία κινήθηκαν με χαμηλούς ρυθμούς αναζητώντας τάση και οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινήθηκαν καθοδικά. Με ήπιες ανοδικές τάσεις κινήθηκαν οι αμερικανικοί δείκτες που δείχνουν ότι καταφέρνουν να ισορροπούν στα υψηλά επίπεδα που βρίσκονται.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τελικά στις 796,73 μονάδες με υποχώρηση -0,48%. Η οριακή απώλεια των 800 μονάδων δεν δείχνει ότι άλλαξε κάτι στην  κατεύθυνση της  αγοράς.  
 
Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 45 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 50 έκλεισαν ανοδικά και οι 64 πτωτικά. Θα πρέπει να επισημάνουμε το επενδυτικό ενδιαφέρον που εστιάστηκε σε ορισμένες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης από τον δείκτη FTSE Mid Cap.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, ανοδικά κινήθηκαν οι χρηματοοικονομικές (1,65%), ο κλάδος Υγείας (1,08%) και τα Ταξίδια (1,03%). Πτωτικά κινήθηκαν οι κλάδοι των Προσωπικών-Οικιακών Προϊόντων (-1,28%), Κατασκευών (-1,16%), πετρελαϊκών (-0,93%) και οι Τράπεζες (-0,65%).

Το ελληνικό χρηματιστήριο συσσωρεύει γύρω από τις 800 μονάδες Γενικού Δείκτη και αναζητεί τις ειδήσεις που θα του δώσει νέα δυναμική. Έχουν προεξοφληθεί τα πάντα στο προηγούμενο ράλι (Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου) και τώρα ουσιαστικά η αγορά ενσωματώνει και τις αρνητικές ειδήσεις όπως είναι η παράταση των lockdowns και η αύξηση των κρουσμάτων. Η εκτίμηση της αγοράς είναι ότι όσο ο Γενικός Δείκτης (ως σηματωρός) παραμείνει μέσα στο κανάλι των 780-820 μονάδων, τόσο περισσότερο ισχυροποιείται η αντίστασή του στην πτώση και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ανόδου πάνω από τις 820 μονάδες σε περίπτωση επιστροφής αγοραστών.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης