Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανακάμπτουν οι αμερικανικές αγορές, ήπιες διορθώσεις σε Ευρώπη, άνοδο σε Βρετανία

Ανακάμπτουν οι αμερικανικές αγορές, ήπιες διορθώσεις σε Ευρώπη, άνοδο σε Βρετανία
  • Ήπιες διορθωτικές κινήσεις και στο ελληνικό χρηματιστήριο

του Νίκου Σακελλαρίου

To τρίτο κύμα του κορωνοιού και οι παρενέργειές του οδηγούν σε προληπτικές ρευστοποιήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Το άνοιγμα των αμερικανικών αγορών σήμερα (Τρίτη απόγευμα) ήταν οριακά θετικό, δείγμα ότι το σοκ από τις εκλογικές αμφισβητήσεις Τραμπ (για την πολιτεία της Γεωργίας) ξεπερνιέται σιγά σιγά.

Διόρθωση στο ελληνικό χρηματιστήριο

Στην Ελλάδα, ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο δεν κατάφερε να ισορροπήσει πάνω από τις 820 μονάδες και οι επιλεκτικές ρευστοποιήσεις σε blue chips, τον έφεραν προς τα επίπεδα των 812 μονάδων. Πάντως ενδοσυνεδριακά το trading σε συγκεκριμένους δεικτοβαρείς τίτλους ήταν αυξημένο. Αυτό δείχνει και χρηματιστηριακό ενδιαφέρον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Το τέλος της συνεδρίασης, βρήκε τον Γενικό Δείκτη στις 813,62 μονάδες με υποχώρηση -1,05%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 57,65 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που διακινήθηκαν οι 41 έκλεισαν ανοδικά και οι 69 πτωτικά. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι της Υγείας (3,83%), Τηλεπικοινωνιών (0,76%), Πετρελαίου (0,5%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Πρώτων Υλών (3,44%), οι Τράπεζες (-2,82%), τα Τρόφιμα-Ποτά (-2,08%).

Η πανδημία έχει τον πρώτο λόγο στη διαμόρφωση των χρηματιστηριακών τάσεων

Οι πρώτες συνεδριάσεις του χρόνου, κινούνται 'ανιχνευτικά' ως προς τις τάσεις της πανδημίας. Το τρίτο κύμα στη Βρετανία και στις χώρες της Ευρώπης φαίνεται ότι θα συνεχίσει να επηρεάζει οικονομίες και χρηματιστήρια. Πάντως χθες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε ανοδικά, ενισχυόμενος από την παράλληλη συμπόρευση με τις αμερικανικές αγορές.

Για την Ελλάδα, εκτός από την πανδημία η οποία διαδραματίζει τον κύριο ρόλο (άμεσα ή έμμεσα) στην οικονομική δραστηριότητα και το 2021, υπάρχουν πολλές επιχειρηματικές κινήσεις και διαφαινόμενες συμφωνίες που μπορούν να δώσουν ώθηση στις μετοχές. Επίσης τα ελληνικά ομόλογα αν και βρίσκονται σε φάση σταθερότητας, μπορούν (ελέω ΕΚΤ) να προσφέρουν και άλλες συγκινήσεις στους θεσμικούς επενδυτές.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης