Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παραμένει πάνω από τις 800 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο

30 Δεκέμβριου 2020 Σχόλια
Παραμένει πάνω από τις 800 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Μικρές μεταβολές κατά τη σημερινή συνεδρίαση


Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Συνεδρίαση χρηματιστηριακής ραστώνης ήταν η σημερινή στο ελληνικό χρηματιστήριο. Διακυμάνσεις του Γενικού Δείκτη μέσα σε ένα μικρό εύρος (μεταξύ 805-812 μονάδων, όπως είχαμε εικάσει στο πρωινό σχόλιο) και επιλεκτικό ενδιαφέρον για τίτλους μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Τελικά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 809,08 μονάδες με οριακή μεταβολή (-0,02%).  

Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 58,8 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 81 έκλεισαν ανοδικά και οι 29 πτωτικά. Το ενδιαφέρον εστιάστηκε περισσότερο σε μετοχές μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, άνοδο είχαν οι κλάδοι Τεχνολογίας (3,5%), Εμπορίου (2,64%), Κατασκευών (0,7%). Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι κλάδοι των Πρώτων Υλών (-1,18%), υγείας (-1,06%).

Στις διεθνείς αγορές, ξεχωρίζει η δυναμική των αμερικανικών αγορών που κινούνται προς νέα ιστορικά υψηλά μετά και τη συμφωνία στο Κονγκρέσο για την χρηματοδότηση με 900 δισ. δολάρια της αμερικανικής οικονομίας αλλά και την δυναμική που εμφανίζουν οι μετοχές τεχνολογίας. Ήπιες διορθωτικές κινήσεις καταγράφηκαν στις ευρωπαϊκές αγορές οι ουσιαστικά συντηρούν την 'φωτιά της ανόδου' αναμμένη για το νέο χρόνο. Η αυριανή (Πέμπτη 31/12) συνεδρίαση θα λήξει 2 ώρες νωρίτερα, στις 15.20 περίπου τηρώντας την πατροπαράδοτη ημιαργία.

Για πρώτη φορά οι αναλυτές είναι τόσο φειδωλοί στις προβλέψεις τους. Μπορεί να έχει ξεκινήσει σε παγκόσμιο επίπεδο ο εμβολιασμός έναντι του ιού αλλά τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί είναι μεγάλα. Τα ερωτηματικά για την ανάπτυξη του 2021 δεν αφήνουν εύκολες προβλέψεις. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις των Κεντρικών Τραπεζών για χρηματοδότηση περαιτέρω των ισχυρών οικονομιών σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης