Αποτελέσματα live αναζήτησης

Λογιστικός και Φορολογικός Καζαμίας 2021

2 Ιανουάριος 2021
Λογιστικός και Φορολογικός Καζαμίας 2021

Λογιστικός και Φορολογικός Καζαμίας 2021

[Τους «μονούς» μήνες επιμελήθηκε ο Βαγγέλης Μιχελινάκης και τους «ζυγούς» ο Κώστας Νιφορόπουλος].
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Χαράς ευαγγέλια σε όλη τη χώρα λόγω της έναρξης του εμβολιασμού κατά του κορωναϊού. Στα τηλεοπτικά πάνελ οι γνωστοί τηλεαστέρες -υπουργοί αναγγέλλουν την έναρξη λειτουργίας του myemvolio.gov.gr όπου οι πολίτες με χρήση των κωδικών τους taxis θα μπορούν να εισέρχονται και να κλείνουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Δημοσιογράφος παρατήρησε ότι μεγάλος αριθμός πολιτών που επιθυμούν και πρέπει να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, είναι προχωρημένης ηλικίας και δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες. Γιατί ήταν το ερώτημα δεν δημιουργεί η κυβέρνηση ένα αξιοπρεπές call center ώστε να καλούν για τα ραντεβού τους, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία σε κάποιους να εργαστούν έστω προσωρινά εκεί, υπουργός απάντησε ότι δε βλέπει το λόγο να το κάνει αυτό, αφού τη δουλειά αυτή μπορούν να την κάνουν δωρεάν οι λογιστές τους με τη χρήση των κωδικών taxis. Έτσι κι αλλιώς παρατήρησε τους έχουμε φορτώσει με τόσο χαμαλίκι που πρωί, μεσημέρι, βράδυ είναι στα γραφεία τους. Για ποιο λόγο λοιπόν η κυβέρνηση να πληρώνει προσωπικό. Άσε που αυτή τη φορά θα βοηθήσουν και οι φαρμακοποιοί.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Ξεκινούν οι έλεγχοι με βάση τις δηλώσεις που έγιναν, στο «Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων». Ο Μπάμπης, φορτηγατζής από την Κατερίνη, φέρεται να συμμετέχει σε 12 εταιρείες φορτηγών σε Ελλάδα, Κύπρο, Σκόπια και Βουλγαρία, χωρίς να δηλώνει Ενδοομιλικές Συναλλαγές . Απολογούμενος λέει ότι παρασύρθηκε από τον «Λογιστή του Γείτονα» και κατηγόρησε τον δικό του Λογιστή, ότι δεν τον προστάτευσε, όταν ακολουθούσε τις οδηγίες του «Λογιστή του Γείτονα».

Σε τυπικό έλεγχο της Αστυνομίας συλλαμβάνονται 9 «Λογιστές του Γείτονα». Από την προανάκριση προκύπτει ότι τα πραγματικά τους επαγγέλματα και η καταγωγή τους, είναι: Τρεις Επιχειρηματίες με καταγωγή από το Χωριό Ξερόλας του Νομού Πανεπιστημίου, τρεις Νοικοκυρές με καταγωγή από το Χωριό Εκπομπή του Νομού Ενημέρωση (κατά την σύλληψή τους, υποστήριξαν ότι έχουν παρακολουθήσει, μόνο στην περίοδο της Πανδημίας 900 τουλάχιστον ώρες ενημερωτικές εκπομπές, στην Τηλεόραση) και τρεις Λογιστές, από το Χωριό Παράβαση του Νομού Δεοντολογίας, που αποδείχθηκε ότι υποδύονταν κατ΄ περίπτωση και το ρόλο του «Λογιστή του Γείτονα», με σκοπό την άγρα πελατών.

Για την αποκατάσταση της νομιμότητας, η Κυβέρνηση σκέφτεται να δημιουργήσει σχετικό ΚΑΔ, για τους «Λογιστές του Γείτονα» και με κατάλληλη υποδιαίρεση.
ΜΑΡΤΙΟΣ

Συνεχίζεται με προβλήματα λόγω του «ελλαττωματικού» συστήματος των ραντεβού, αλλά και της καθυστέρησης στη λήψη εμβολίων, ο εμβολιασμός των πολιτών. Απαντώντας σε ερωτήσεις ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπάρχει στο σύστημα των ραντεβού ή στις παραλαβές. Το γεγονός ότι πολλοί πολίτες δεν έχουν καταφέρει να εμβολιαστούν οφείλεται σε λάθη των λογιστών. Αλλά η γενναιόδωρη κυβέρνηση θα τους δώσει τη δυνατότητα να διορθώσουν τα λάθη τους.

Την ίδια στιγμή κορυφώνονται οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση. Στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. συζητήθηκε εκ νέου και το θέμα της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία, λόγω της αγκυροβόλησης του Oruc Reis για έρευνες στα ανοικτά του Πειραιά. Για μια ακόμα φορά η σύνοδος κορυφής δεν αποφάσισε κυρώσεις, αλλά απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία ότι στην επόμενη σύνοδο θα το ξανασυζητήσει.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Παρουσιάζονται από την ΑΑΔΕ, τα νέα έντυπα των φορολογικών δηλώσεων με τις εξής καινοτομίες :

α) Θα είναι υποχρεωτική η ανάλυση των Πωλήσεων κατά ΚΑΔ, με σκοπό την επαλήθευση των δικαιούχων ενισχύσεων, που δόθηκαν με βάση τους ΚΑΔ.

β) Νέος Πίνακας προστίθεται στο Έντυπο Ε3, με την ονομασία «Συμφωνία Ενισχύσεων», όπου θα συμφωνούνται τα δεδομένα των Δηλώσεων Ε3, Φ.Π.Α και «my Business Support»

γ) Θα υπάρχει νέος κωδικός στον οποίο ο Φορολογούμενος θα πρέπει να δηλώνει, αν έχει εμβολιαστεί, έως την ημερομηνία υποβολής της Δήλωσης. Ο «εμβολιασμός» θα συνεπάγεται έκπτωση του φόρου κατά 5% και ο «μη εμβολιασμός» προσαύξηση του φόρου κατά 5%. Θα ισχύει και για τα Νομικά Πρόσωπα, με βάση τον αριθμό των Υπαλλήλων τους, που έχουν εμβολιαστεί.

δ) «Υπεύθυνη Δήλωση» της Επιχείρησης σχετικά με το χρόνο, που θα διαβιβάσει τα στοιχεία στο «My Data»

Επίσης παρουσιάζεται, για πρώτη φορά το έντυπο της νέας δήλωσης Ε66 «DATA COVID», στο οποίο θα αναγράφονται ανά κατηγορία όλες οι ενισχύσεις, που έλαβαν οι Επιχειρήσεις, κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Στην εύλογη απορία των Λογιστών, «Μα τα έχετε αυτά τα στοιχεία», η απάντηση των αρμοδίων ήταν : «Ναι, αλλά πρέπει να τα επαληθεύσουμε. Και τέλος πάντων είναι πιο εύκολο να τα ζητήσουμε από τους Λογιστές, παρά από τις επιμέρους Κρατικές Υπηρεσίες.
Συνεχίζουμε να δείχνουμε την εμπιστοσύνη μας στους Λογιστές αυτής της Χώρας»
ΜΑΙΟΣ
«Όλα τα είχε η Μαριορή, ο φερετζές της λείπει» (λαϊκή παροιμία)1

Ενώ χάρη στον εμβολιασμό όλη η χώρα σχεδόν αρχίζει να χαμογελάει, κάποιοι στην πλ. Συντάγματος βλέπουν περίλυποι το περίφημο my data, να σκουριάζει. Σε μια προσπάθεια στήριξης του εγχειρήματος, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις γνωστής ιδιωτικής εταιρείας στην οποία είναι εγκατεστημένοι οι servers του my data και ευχήθηκε καλή επιτυχία. Οι φήμες που κυκλοφόρησαν πως μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού οι servers καταστράφηκαν ολοσχερώς δεν επιβεβαιώνονται. Στελέχη της εταιρείας που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ενημέρωσαν πως είχαν λάβει προληπτικά μέτρα τοποθετώντας σκόρδα και ξεματιάστρες σε καίρια σημεία. Έτσι οι ζημιές περιορίστηκαν σημαντικά.
ΙΟΥΝΙΟΣ

Πανηγυρική Εκδήλωση με τίτλο «My egkiklios», για την έκδοση (έως τώρα) των 2.000 εγκυκλίων που αφορούν τον Κορωνοϊό. Το πιο ουσιαστικό ειπώθηκε από παλαίμαχο Εφοριακό «Με τόσες εγκυκλίου, εμείς θα είχαμε πετύχει το «επίδομα βιβλιοθήκης» να ήταν το 50% του μισθού».

Συνεχίζεται με κανονικούς ρυθμούς η Υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς και η υποβολή τροποποιητικών αρχείων μισθοδοσίας από διάφορους φορείς, του Δημοσίου κυρίως. Στις αιτιάσεις των Λογιστών, ότι δεν μπορεί να υποβάλλονται δηλώσεις, ενώ συνεχίζονται οι «τροποποιήσεις» και θα απαιτηθεί παράταση, οι αρμόδιοι απάντησαν ότι : «Φέτος δεν πρόκειται να δοθεί Καμία Παράταση, πριν την Προθεσμία λήξης της επόμενης Παράτασης» . Παλαίμαχος Λογιστής ερμηνεύοντας τις δηλώσεις αυτές υπολόγισε ότι θα δοθούν συνολικά πέντε παρατάσεις, με συνολική επιμήκυνση του χρόνου υποβολής έως 10 Οκτωβρίου 2021.

Γίνεται προσπάθεια, να δοθεί λύση στο πρόβλημα των τροποποιητικών δηλώσεων των Αγροτών, που προκαλούν οι Αγροτικές Επιδοτήσεις. Μεταξύ των λύσεων, α) Να μην δίδονται καθόλου επιδοτήσεις στους Αγρότες και β) Να φορολογούνται στο έτος που λαμβάνονται, επιλέγεται η παραδοσιακή διαχρονική λύση : «Αφήνουμε τα πράγματα ως έχουν»
ΙΟΥΛΙΟΣ

Η οριστική λήξη της πανδημίας πλησιάσει και έφτασε η στιγμή για την αναθέρμανση της οικονομίας. Ξεκινάει σιγά σιγά η τουριστική βιομηχανία, ανοίγει η εστίαση και το λιανικό εμπόριο.

Καθώς ωστόσο αρκετοί συμπολίτες μας έχουν μείνει χωρίς δουλειά και εισόδημα η κυβέρνηση αποφασίζει να ενισχύσει μέσω ειδικών προγραμμάτων τους τομείς της οικονομίας με κουπόνια αξίας 100 ευρώ μηνιαίως ανά άτομο με ταυτόχρονη απαλλαγή ΦΠΑ για τα είδη και τις υπηρεσίες. Η εφαρμογή mykouponi.gov.gr ξεκινάει και στην περιοδική ΦΠΑ σύμφωνα με τις οδηγίες της ΑΑΔΕ ο πωλητής που λαμβάνει από τον πελάτη του κουπόνια, θα καταχωρίζει τις πωλήσεις αυτές στους κανονικούς κωδικούς (με ΦΠΑ) της δήλωσης. Στη συνέχεια θα εισέρχεται στην πλατφόρμα θα καταχωρίζει έναν προς έναν τους αριθμούς των κουπονιών και το κράτος θα του επιστρέφει τον αναλογούντα ΦΠΑ. Στις έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των λογιστών όσον αφορά την ορθή αποτύπωση των συναλλαγών και των εργατοωρών που θα χρειαστούν οι λογιστές για τις νέες αυτές εργασίες το υπουργείο απαντάει να μην ανησυχεί ο λογιστικός κλάδος ,διότι πλέον θα μπορεί να αγοράζει ηρεμιστικά χάπια και βιταμίνες χωρίς ΦΠΑ.

Επίσης η κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει μέσω ειδικού προγράμματος κοινωνικού τουρισμού τις πιο ευάλωτες οικογένειες με το ποσό των 5 ευρώ ανά άτομο για διανυκτέρευση και 10 ευρώ για μετακίνηση. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω ειδικής πλατφόρμας με την ονομασία mydiakopes.gov.gr. Όπως πολύ καλά μαντέψατε η είσοδος θα γίνεται με κωδικούς taxisnet.

Γνωστός υπουργός δήλωσε σε τηλεοπτικό πάνελ ότι ευχαριστεί εκ των προτέρων τους λογιστές, γιατί είναι σίγουρος ότι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα βάλουν ξανά πλάτη στις νέες απαιτήσεις. Παριστάμενος λογιστής συνδικαλιστής παρατήρησε ότι μετά την άρνηση της ΑΑΔΕ να δώσει οποιαδήποτε παράταση στις φορολογικές δηλώσεις που λήξαν τέλος Ιουνίου, μετά την παράλληλη έναρξη λειτουργίας των ηλεκτρονικών βιβλίων και την παράλληλη λειτουργία της επιστρεπτέας προκαταβολής Νο.11, πολλοί λογιστές έχουν ασθενήσει και αρκετοί νοσηλεύονται. Ο υπουργός ανταπάντησε ότι είναι πάγια θέση της πολιτείας ότι η ασθένεια ενός λογιστή δεν αποτελεί ικανό λόγο παράτασης υποχρεώσεων των πελατών του, αφού όλοι οι λογιστές έχουν λάπτοπ και όλα τα νοσοκομεία έχουν wi-fi. Άρα μπορούν και νοσηλευόμενοι να δουλεύουν. Στο κάτω κάτω είπε, με ένα κλικ τα κάνουν όλα.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

«Κλειστά λόγω διακοπών τα Λογιστικά Γραφεία όλης της Χώρας και με Κρατική Επιδότηση (Αποζημίωση χωρίς άλλες προϋποθέσεις με βάση σχετική Κ.Υ.Α) , ως έμπρακτη ένδειξη της βοήθειας των Λογιστών την περίοδο της πανδημίας.»

Η Λογίστρια που είδε αυτό το όνειρο, ζήτησε την εξήγηση από την Τσιγγάνα (μια γνωστή του Νιφορόπουλου) και έλαβε την απάντηση «όταν στα όνειρα μας βλέπουμε να κάνουμε διακοπές, σημαίνει ότι επιθυμούμε ή έχουμε ανάγκη για χαλάρωση ή για ένα διάλειμμα, που θα μας επιτρέψει να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, που έχουν αδειάσει, γεγονός, που ελλοχεύει τον κίνδυνο να κάνουμε λάθη, που μπορεί να είναι μοιραία και ότι είμαστε πολύ πιο ευάλωτοι απ’ ότι συνήθως. Ανάλογα με τις δραστηριότητες, που σχετίζονται με τις διακοπές, το όνειρο μπορεί να δείχνει οικογενειακά ζητήματα, προσωπικές συμπεριφορές ή κάποια δυσκολία. (https://www.astrologer.gr/dreaminterpretation.html?searchStr=%CE%94%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A0%CE%95%CE%A3)»

Μας «φώτισε» η Τσιγγάνα …..

Ενεργοποιείται στη Πλατφόρμα «My Data» και το σύστημα ενημέρωσης, του αφορά την Διακίνηση. Αρχίζουν ενημερωτικές ημερίδες και σεμινάρια, τα οποία παρακολουθούν και πλήθος φορτηγατζήδων.

Πληθαίνουν, παρότι βρισκόμαστε στην καρδιά του Καλοκαιριού, οι αγγελίες που ζητούν, ειδικότητες με τους κάτωθι ΚΑΔ:Μελέτη, για τον χρόνο απασχόλησης του Λογιστή, η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί (ως πρόσημο ;;;), μιλάει για χρόνο 20%. Από την ίδια μελέτη προκύπτει και η εξίσωση:
Έστω: Α = Χρόνος Λογιστικών Εργασιών σε μια Επιχείρηση και Χ = «Κάνω ότι κάνω συν κάτι ακόμα», συνεπάγεται το Χ>Α.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Μετά την επιτυχία που είχε στην περίοδο της πανδημίας η μέθοδος προσδιορισμού του αριθμού ενεργών κρουσμάτων, μέσω της ανάλυσης των λυμάτων, η ΑΑΔΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα ακόμη πρωτοποριακό βήμα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Η ιδέα είναι στο σύστημα αποχέτευσης κάθε διαμερίσματος και κατοικίας να τοποθετείται ειδικός μηχανισμός συλλογής δειγμάτων. Ο μηχανισμός αυτός θα περιλαμβάνει και ειδικό φορολογικό μηχανισμό ο οποίος θα κάνει αυτόματη on line διαβίβαση δεδομένων στο mylymata.gov.gr. Στη συνέχεια ειδική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης θα επεξεργάζεται τα δεδομένα και μέσω των στοιχείων κατανάλωσης τροφής και ποτών που θα εξάγονται θα προσδιορίζει ελάχιστο αντικειμενικό ποσό δαπανών διατροφής για κάθε οικογένεια. Η διαφορά ανάμεσα στο ποσό αυτό πλέον των άλλων δαπανών διαβίωσης και του δηλωθέντος εισοδήματος θα θεωρείται αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας. Μετά τη σχετική εξαγγελία άρχισαν να εμφανίζονται επιχειρήσεις έτοιμες να προχωρήσουν στην παραγωγή γιογιό για ενήλικες.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Εξελίξεις, θα έχουμε και στο πεδίο των «Έμμεσων Τεχνικών Ελέγχου», που αφορά επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις (εστίασης αρχικά) υποχρεώνονται, στην πλατφόρμα My Data, να αναγράφουν και τις ποσότητες των αγορών και με βάση το «μεριδολόγιο» (το οποίο είναι ενσωματωμένο στην εφαρμογή) , ανά περίπτωση και έτσι θα προσδιορίζονται τα ελάχιστα έσοδα. Σε περίπτωση «Αδικαιολόγητης Ασυμφωνίας», θα διενεργείται ‘Έλεγχος.

Μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο στο «Καφενείο των Λογιστών», συνελήφθησαν 13 θαμώνες , που συμμετείχαν σε μαθήματα «Μηδενισμού του Φόρου». Η σύλληψή τους έγινε με βάση τις προβλέψεις της Οδηγίας «DAC6 - «Επιθετικός Φορολογικός Σχεδιασμός» (https://www.taxheaven.gr/news/43634/nikwn»).

Αθωώνονται για τις ανωτέρω κατηγορίες, αλλά καταδικάζονται λόγω υπέρβασης του ορίου των 9 ατόμων. Παρόλο ότι η πανδημία είχε εντελώς εξαλειφθεί, ο Νόμος αυτός παρέμεινε ενεργός.

Πάντως το «Καφενείο των Λογιστών», παρέμεινε ανοιχτό και θα συνεχίσει με νέα μαθήματα (είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα από 1/1/2020), που αφορούν το επίκαιρο για την εποχή μας (λόγω των συνεπειών της Πανδημίας) μάθημα: «Η λογιστική βελτίωση των Αποτελεσμάτων».
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Το Non Dom εξακολουθεί να εφαρμόζεται με επιτυχία. Μετά τον σάλο που προκάλεσε λοιπόν διεθνώς το διαζύγιο του πρώην προεδρικού ζεύγους της Αμερικής, ο Τραμπ αποφάσισε να ξεπεράσει τον χωρισμό μετακομίζοντας στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενος και το καθεστώς Non Dom. Μάλιστα δήλωσε ότι εκτός από φορολογικός κάτοικος Ελλάδας θα τον ενδιέφερε και η απόκτηση Ελληνικής υπηκοότητας.

Ο ερχομός και οι δηλώσεις του πρώην Αμερικάνου προέδρου έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό σε όλα τα κόμματα διότι φήμες κυκλοφορούν για κάτι σχόλια που έκανε περί επιστρεπτέες και αηδίες και ότι στην Αμερική έδωσαν δωρεάν βοήθεια στις επιχειρήσεις κλπ. Έτσι πολλοί φοβούνται ανάμειξή του με νέο κόμμα που θα κατέβει στις επόμενες εκλογές. Για αυτό οριστικοποιείται με ταχύτατες διαδικασίες η ημερομηνία εκλογών .Σχεδιάστηκε σε ένα βράδυ η πλατφόρμα mypsifos.gov.gr και τα λογιστικά γραφεία μετατρέπονται σε εκλογικά κέντρα.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Αρχίζει το πολυπληθέστερο σε αριθμό συμμετεχόντων «Συνέδριο Λογιστών», μεταξύ των θεμάτων και εισηγήσεων, είναι:

α) Η προοπτική του Λογιστικού Επαγγέλματος στα χρόνια της «ψηφιοποίησης»

β) Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην Οικονομία γενικότερα και στο Λογιστικό Επάγγελμα ειδικότερα.

γ) Ο «Συνεταιρισμός» Λογιστικών Γραφείων απέναντι στις «μεγάλες» Εταιρείες

δ) Η οργάνωση και η ενδυνάμωση του Λογιστικού Επαγγέλματος, σε Συνδικαλιστικό και Επιστημονικό Επίπεδο.

ε) Ο «Κώδικας Δεοντολογίας» των Λογιστών στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες Χώρες.

στ) Κοστολόγηση Λογιστικών Υπηρεσιών και Πολιτικές Τιμολόγησης

ζ) Το «Νέο Λογιστικό Σχέδιο» , το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Ε3 και του My Data

η) Γιατί δεν φταίνε πάντα οι άλλοι

Τελικά δεν εκδίδεται κανένα «πόρισμα» και το συνέδριο «μεταφέρεται» στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης .

Η πρόταση κάποιων «ακτιβιστών», για δημιουργία «Ταμείου Αλληλοβοήθειας», μεταξύ των Λογιστών, απορρίπτεται λόγω «τεχνικών δυσκολιών».

Σχετικά με την πλατφόρμα «My Data» από την ΑΑΔΕ διευκρινίστηκαν τα εξής:

α) Η προθεσμία διαβίβασης των δεδομένων της Χρήσης 2020, έχει καταληκτική ημερομηνία την 30/6/2022.

β) Η προθεσμία διαβίβασης των δεδομένων των εσόδων της Χρήσης 2021, θα γίνονται σε «πραγματικό χρόνο», εκτός των περιπτώσεων:

(i) Όσων εκδίδουν χειρόγραφα τιμολόγια (Δικηγόροι, Γιατροί, κ.λπ)
(ii) Όσων επιχειρήσεων, είναι σε περιοχές, οι οποίες δεν καλύπτονται από internet
(iii) Το Δημόσιο (αφορά την περίπτωση εσόδων με Φ.Π.Α)
(iv) Οι Μεγάλοι Οργανισμοί (Τράπεζες, κ.λπ) και
(v) Όσων θεωρούν ότι θα δοθεί και άλλη Παράταση.

Επίσης πηγές της ΑΑΔΕ, αναφερόμενες στο θέμα της σύλληψης δύο Αγροτών στο χωριό Ριόλο Αχαΐας , οι οποίοι εξέδιδαν «χειρόγραφα τιμολόγια» , αντί της χρήσης «τιμολογιέρας», δήλωσαν ότι είναι σε συνεννόηση με όλες τις αντιπροσωπείες τρακτέρ, για την προσθήκη όχι μόνο της τιμολογιέρας», ως αξεσουάρ στο τρακτέρ, αλλά και του «Πίνακα Ωρών Εργασίας». Θα αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα της Τεχνολογίας, δήλωσαν…..
…….

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αποφασίσαμε και φέτος όπως κάθε χρόνο, να αντιμετωπίσουμε με μία δόση χιούμορ που όλοι την έχουμε ανάγκη τη δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουμε.

Αυτό δε μειώνει τη λύπη, ούτε σημαίνει ότι δεν κρατάμε στη μνήμη μας τους συγγενείς, φίλους, συναδέλφους ή γνωστούς που έχασαν τη μάχη με τη φοβερή όπως αποδείχθηκε νόσο του COVID-19. Επίσης έχουμε πάντα στο μυαλό μας και στις ευχές μας όλους τους συνανθρώπους μας που δίνουν ή θα κληθούν να δώσουν τους επόμενους δύσκολους μήνες τη μάχη με τη νόσο αυτή. Ευχόμαστε έστω και το δεύτερο μισό του έτους να καταφέρει η ανθρωπότητα να απαλλαγεί από τον δολοφονικό ιό και να καταφέρει σιγά σιγά να ορθοποδήσει. Μέχρι τότε προσέχουμε όλοι τους εαυτούς μας, προσέχουμε τους γύρω μας και κάνουμε για ακόμα μια φορά υπομονή.

Καλή χρονιά με υγεία λοιπόν, σε όλους._____________________________________
1 Πως βγήκε η φράση:
Στα χρόνια του Όθωνα, ξεκίνησε να δημιουργείται η αστική τάξη και να πραγματοποιούνται δεξιώσεις στα κοσμικά σαλόνια της πόλης. Καλεσμένοι ήταν συνήθως άνθρωποι από τον χώρο της πολιτικής, βασιλιάδες, αγωνιστές και αντιπρόσωποι των ξένων κρατών. Σε μια δεξίωση του αντιβασιλιά Άρμανσμπεργκ παραβρέθηκε και ο Κωλέττης. Πιθανόν το περιστατικό συνέβη πριν ο Κωλέττης έρθει σε αντιπαράθεση με την αντιβασιλεία και σταλεί στην Γαλλία ως πρεσβευτής....

Ανάμεσα στους καλεσμένους του αντιβασιλιά ήταν και η «εύθυμη» χήρα Μαριορή-Ζαφειρίτσα Κοντολέοντος, η οποία είχε καλύψει το πρόσωπό της με ένα αραχνοΰφαντο μαύρο βέλο. Κάποια στιγμή ένας από τους καλεσμένους ρώτησε τον Κωλέττη πώς του φαίνεται αυτό που φορούσε κυρία Κοντολέοντος και ο Κωλέττης του αποκρίθηκε: «Έτσι δε θα φαίνεται όταν θα κοκκινίζει καμιά φορά». Και συμπλήρωσε: «Μωρέ όλα τα’ χει η Μαριορή ο φερετζές της λείπει»....

Η πληροφορία προήλθε από το: http://www.mixanitouxronou.gr/ola-ta-chi-i-mariori-o-feretzes-tis-elipe-pia-itan-i-efthimi-chira-pou-egine-thema-stin-kosmiki-athina-epi-othona-pios-ipe-gia-proti-fora-allaxe-o-manolios-ke-evale-ta-roucha-tou/Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης