Αποτελέσματα live αναζήτησης

Kλειστό το ελληνικό χρηματιστήριο λόγω χριστουγεννιάτικης αργίας στο Ευρωσύστημα

Kλειστό το ελληνικό χρηματιστήριο λόγω χριστουγεννιάτικης αργίας στο Ευρωσύστημα
  • Θετικές εξελίξεις με την συμφωνία για Brexit

του Νίκου Σακελλαρίου


Δεν θα υπάρξει συνεδρίαση σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο γιατί το Ευρωσύστημα (Euronext) αποφάσισε να δώσει την ημέρα ως αργία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

H επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε και Βρετανίας στο Brexit είναι η πρώτη είδηση της ημέρας. Μία είδηση που ευχαριστεί πολλούς διεθνείς επενδυτές οι οποίοι δεν ήθελαν ούτε να αποκλειστεί το City ούτε να χάσουν επαφή με τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Η δεύτερη είδηση πάλι από τη Βρετανία είναι η παράταση του lockdown και ο φόβος του τρίτου κύματος.  Στις ΗΠΑ , πέρασε επίσης από το Κογκρέσο η ψήφιση του επιπλέον πακέτου στήριξης των 900 δισ. Ευρώ και πλέον όλοι περιμένουμε να περάσουμε ήσυχες γιορτές.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης στις 23/12  κινήθηκε χωρίς μεγάλες μεταβολές και συναλλακτικές εξάρσεις. Έκλεισε στις 787,48 μονάδες με άνοδο 0,93% και αξία συναλλαγών στα 41 εκατ. Ευρώ.  

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης