Αποτελέσματα live αναζήτησης

Καταργούντα τα stage και επανεξετάζονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου

22 Οκτώβριου 2009
  • Θα Καταργηθούν τα stage και θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο Τομέα, ξεκαθάρισε ο κ. Παπακωνσταντίνου
Καταργούντα τα stage και επανεξετάζονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Θα Καταργηθούν τα stage και θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο Τομέα, ξεκαθάρισε ο κ. Παπακωνσταντίνου

Για το θέμα των stage έκανε δηλώσεις και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος είπε πως είναι οριστική η απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση τους στο δημόσιο τομέα, χαρακτηρίζοντάς τα "παράνομη διαδικασία" κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ.

"Δεν θα ανανεώσουμε τις συμβάσεις των stage", τόνισε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι για το ζήτημα θα υπάρξει ευρεία δημόσια διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων, όπως ανέφερε, μπορεί να είναι η ΓΣΕΕ, εκπρόσωποι εργαζόμενων με stage και η οικονομική επιτροπή.

Ερωτηθείς αν μπορούν να δικεδικήσουν τη μονιμοποίησή τους εκείνοι που είχαν 24μηνη σύμβαση, ο Γ. Πεταλωτής είπε ότι δεν έχει υπόψη του κάποιο νόμο που να μπορεί να θεμελιώνει δικαίωμα μονιμοποίησής τους.

Σε ερώτηση για το αν μπορούν όσοι έχουν συμπληρώσει τους 24 μήνες της σύμβασης να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με 50% μοριοδότηση, όπως φέρεται να έχει υποστηρίξει ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ο εκπρόσωπος είπε ότι "διαφωνήσαμε και ως αντιπολίτευση με το νόμο της ΝΔ και με ένα μεγάλο ποσοστό μοριοδότησης". Τόνισε δε ότι "θα αλλάξουμε τον νόμο".

Ερωτηθείς σχετικά, ο Γ. Πεταλωτής είπε ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία ανάμεσα στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, σχετικά με το ζήτημα, επισημαίνοντας ότι οι αποφάσεις είναι συλλογικές.

Ακόμα,ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι "τα προγράμματα stage τα βλέπουμε με τελείως διαφορετική ματιά" και πως "θα βάλουμε εκείνες τις δικλείδες και τις εγγυήσεις στον ιδιωτικό τομέα ώστε να επιτελούν το ρόλο τους".

Εξ άλλου, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι "μέλημα" της κυβέρνησης είναι να μη χαθούν μόνιμες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα με την αντικατάστασή τους από θέσεις μέσω προγραμμάτων stage.

Πηγή Ημερησία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης