Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η Πολωνία αναβάλει την υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικών τιμολογίων για το 2023

Η Πολωνία αναβάλει την υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικών τιμολογίων για το 2023
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


Η Πολωνία αναβάλλει για ένα χρόνο (από το 2022 στο 2023)  τα σχέδιά της για χρήση ηλεκτρονικών τιμολογίων. Το σύστημα ηλεκτρονικής τιμολόγησης που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι παρόμοιο με το μοντέλο ηλεκτρονικής τιμολόγησης της Ιταλίας. Το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική τιμολόγηση αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στις αρχές του 2021.

Αρχικά το μοντέλο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης θα τεθεί σε εθελοντική βάση ενώ ταυτόχρονα θα δοθούν κίνητρα ταχύτερης επιστροφής ΦΠΑ (40 ημέρες) σε όσες επιχειρήσεις το υιοθετήσουν.

Η Πολωνία η οποία παρακολουθεί ανάλογα συστήματα σε χώρες της ΕΕ (Ισπανία,Πορτογαλία,Ιταλία, Ουγγαρία) θα επικοινωνήσει με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ για να συνεργαστεί για την κοινή χρήση πλατφορμών και δεδομένων διασυνοριακού ΦΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η Πολώνια  έχει πετύχει μια σημαντική μείωση στο έλλειμμα του ΦΠΑ (Vat Gap) μετά την υιοθέτηση ορισμένων μέτρων καταπολέμησης της φοροδιαφυγής όπως για παράδειγμα η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το κράτος.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης