Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γ. Παπακωνσταντίνου: Ισχύει μέχρι νεωτέρας ο φόρος στα τυχερά παιχνίδια και η έκτακτη εισφορά στα σκάφη

21 Οκτώβριου 2009
  • Ισχύει από σήμερα κανονικά και μέχρι νεωτέρας η επιβολή του φόρου 10% στα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, ύψους 1 ευρώ και άνω, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασε τα αποτελέσματα των συμβουλίων Ecofin και Eurogroup, ενώ θα συνεχίσει να ισχύει έως ότου υπάρχει νομοθετική ρύθμιση.
Γ. Παπακωνσταντίνου: Ισχύει μέχρι νεωτέρας ο φόρος στα τυχερά παιχνίδια και η έκτακτη εισφορά στα σκάφη
Ισχύει από σήμερα κανονικά και μέχρι νεωτέρας η επιβολή του φόρου 10% στα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, ύψους 1 ευρώ και άνω, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασε τα αποτελέσματα των συμβουλίων Ecofin και Eurogroup, ενώ θα συνεχίσει να ισχύει έως ότου υπάρχει νομοθετική ρύθμιση.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε επίσης σήμερα ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις .

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε, ωστόσο ότι το ΕΤΑΚ για το 2008 και 2009 θα εισπραχθεί κανονικά όπως επίσης η έκτακτη εισφορά για τα σκάφη αναψυχής εκτός των επαγγελματικών. Επίσης θα ισχύσουν τα πράσινα τέλη αλλά με τροποποίηση με βάση τους ρύπους, όπως επίσης θα υπάρξει νέα ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους από τους οποίους έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα μόλις 7 εκατ. ευρώ. Σύντομα επίσης θα υπάρξουν νέες αποφάσεις για την απόσυρση των αυτοκινήτων.

Αλλα ήλπιζαν οι πράκτορες

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των πρακτόρων του ΟΠΑΠ, Κυριάκος Τοπτσίδης δήλωσε στο Reuters ότι ""ο νόμος ατύπως μένει παγωμένος μέχρι να γίνει μια τροποποίηση στη Βουλή. Θα υπάρξουν διαβουλεύσεις μεταξύ της ΟΠΑΠ, των πρακτόρων και της κυβέρνησης για κάποιο διάστημα, ώστε η τροποποίηση του νόμου να εξυπηρετεί και εμάς και η κυβέρνηση να πάρει τους φόρους που θέλει".

Υπενθυμίζεται ότι σε  μια προσπάθεια να αντλήσει έσοδα και να μειώσει το διογκούμενο δημοσιονομικό έλλειμμα, η προηγούμενη κυβέρνηση πέρασε νόμο τον Ιούλιο, που επέβαλε φόρο 10% στα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Η εφαρμογή του νόμου επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα, Τετάρτη, μετά από αναστολή ενός μηνός εν μέσω αντιδράσεων των 5.300 πρακτόρων του ΟΠΑΠ.

Να σημειωθεί ότι το μέτρο είχε οδηγήσει σε μεγάλη πτώση τη μετοχή του ΟΠΑΠ λόγω ανησυχιών ότι θα αποθάρρυνε τους παίκτες να επανεπενδύουν τα κέρδη τους, πλήττοντας έτσι τις πωλήσεις της εταιρείας.


Πηγή Κέρδος


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης