Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Παγώνει» η φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών

21 Οκτώβριου 2009 Σχόλια
  • «Παγώνει» η φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών. Στην ανακοίνωση αυτή προχώρησε σήμερα το πρωί ο Ομοσπονδία των Πρακτόρων - κι όχι το υπουργείο Οικονομικών - στην οποία αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:
«Παγώνει» η φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών

«Παγώνει» η φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών. Στην ανακοίνωση αυτή προχώρησε σήμερα το πρωί ο Ομοσπονδία των Πρακτόρων - κι όχι το υπουργείο Οικονομικών - στην οποία αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

“Μετά από συνεχείς συναντήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών, αρμόδιο για την εφαρμογή του καταστροφικού για την ΟΠΑΠ και τους Πράκτορες νόμου του Παπαθανασίου, έγιναν δεκτές οι προτάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. και του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΠΑΠ και με την καθοριστική συνδρομή του Προέδρου της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. ο Υπουργός Οικονομίας «παγώνει» τον νόμο που η καταλυτική ημερομηνία εφαρμογής του ήταν αύριο Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009 και θα επανεξετάσει απ΄ αρχής τους στόχους της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης αλλά και τις τεχνικές δυσκολίες υλοποίησης του.

Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται σε εκτέλεση της προεκλογικής δέσμευσης του ΠΑΣΟΚ και της σχετικής δήλωσης της πολιτικής εκπρόσωπο του για θέματα Οικονομίας, τότε, και Υπουργού Οικονομίας, σήμερα, κυρίας Λούκας Κατσέλη, η οποία είχε ανακοινώσει:

«Στη συζήτηση που είχαμε με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας πρακτόρων ΟΠΑΠ, επαναλάβαμε ότι το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε στη Βουλή το Νόμο 3775 στο σύνολό του, όπως και το άρθρο 35 που αναφέρεται συγκεκριμένα στη φορολόγηση των κερδών, από τυχερά παιχνίδια. Το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να διατηρήσει αφορολόγητο πλαφόν έτσι ώστε να μην θίγεται η ανακύκλωση των παιχνιδιών και να εφαρμόσει προοδευτική φορολόγηση των μεγάλων κερδών, σύμφωνα με την πάγια πολιτική του, μετά από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς».

Η σημερινή απόφαση του Υπουργού δίνει απάντηση σε όσους τελευταία προσπάθησαν να ταράξουν την εργασιακή ειρήνη του κλάδου διαδίδοντας, εν γνώσει τους ψευδώς, ότι η προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης δεν επρόκειτο να υλοποιηθεί”.

Πηγή Καθημερινή
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης