Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μικρό εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη σε υποτονική συνεδρίαση

Στις 790,77 μονάδες έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση

Μικρό εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη σε υποτονική συνεδρίαση

Μικρό εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη σε υποτονική συνεδρίαση
  • Στις 790,77 μονάδες έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση

Του Νίκου Σακελλαρίου


Πλαγιοκαθοδική πορεία με αυξημένες διακυμάνσεις μέσα σε μικρό εύρος τιμών είχε σήμερα ο Γενικός Δείκτης. Η έναρξη της συνεδρίασης έδειχνε ότι θα μπορούσε να φτάσει και να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 800 μονάδες αλλά η συνέχεια έδειξε υποτονικότητα και επιλεκτικές ρευστοποιήσεις κυρίως σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Τελικά, η πορεία του Γεν. Δείκτη στη συνέχεια της συνεδρίασης χαρακτηρίστηκε απο μικρή διόρθωση και κίνηση μεταξύ 785-795 μονάδων.

Η συνεδρίαση είχε τις χαμηλότερες συναλλαγές των δύο τελευταίων εβδομάδων, δείγμα αναμονής για τις μελλοντικές αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων ενόψει 2021.

Τελικά, ο Γ.Δ διαμορφώθηκε στις 790,77 μονάδες με υποχώρηση -0,19%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 66,5 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 50 έκλεισαν ανοδικά και οι 54 πτωτικά.

Στους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη υποχώρηση είχαν οι κλάδοι Yγείας (-2,74%), Πρώτων Υλών (-2,20%), Ταξιδιών-Αναψυχής (-1,77%).

Οι τράπεζες υποχώρησαν κατά (-0,93%). Την μεγαλύτερη άνοδο οι κλάδοι των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (1,31%), Τηλεπικοινωνιών (1,07%), Τροφίμων-Ποτών (1,07%).

Από την σημερινή κίνηση του χρηματιστηρίου γίνεται σαφές ότι η αγορά συσσωρεύει πάνω από τις 780 μονάδες μετά το ράλι του Νοεμβρίου.
Μία θετική εξέλιξη, κατά πολλούς, προκειμένου να ισχυροποιηθεί η μελλοντική άνοδος όταν έρθει αυτή.

Οι παράγοντες που θα κρίνουν την πορεία του Χρηματιστηρίου Αξιών μέχρι τις αρχές του 2021.

Οι παράγοντες που ρυθμίζουν το τελευταίο διάστημα την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι:

Οι διεθνείς εξελίξεις

Οι υγειονομικές εξελίξεις

Τα μεγέθη των λογιστικών καταστάσεων 9μηνου

Σήμερα οι διεθνείς εξελίξεις έδειχαν άνοδο στις περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές αλλά δυστυχώς το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολούθησε μοναχικό δρόμο. Οι υγειονομικές εξελίξεις μάλλον δεν μας ικανοποιούν αφού οι δόσεις του εμβολίου για την Ελλάδα είναι λιγότερες απ' ΄οτι περιμέναμε ως κράτος. Σε ότι αφορά τις λογιστικές καταστάσεις 9μηνου 2020, είναι σαφές ότι υπάρχει σημαντική επίδραση της οικονομικής κρίσης για το 90% των εισηγμένων εταιρειών. Σε κάποιες είναι ανατρέψιμες οι εξελίξεις μέσα στο δ' τρίμηνο και σε άλλες η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος του χρόνου, οι βελτιωμένες εταιρείες θα είναι περισσότερες απ' τις πληττόμενες.

Ξένες Αγορές

Οι ευρωπαικές αγορές ήταν αρκετά καλές κατά τη σημερινή συνεδρίαση με ξεκάθαρα ανοδικές τάσεις στις περισσότερες εξ' αυτών. Στην Αμερική, εν αναμονή του νέου πακέτου στήριξης (stimulus) ο S&P 500 κινείται στα ιστορικά υψηλά του πάνω από τις 3.700 μονάδες, ο Dow Jones βρίσκεται σταθερά πάνω από τις 30.200 μονάδες.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης