Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ίδρυση επιχειρήσεων σε τέσσερα βήματα υπόσχεται η Λούκα Κατσέλη

19 Οκτώβριου 2009 Σχόλια
  • Μέτρα για την προσέλκυση επενδύσεων και τη διευκόλυνση του επιχειρείν προανήγγειλε η υπουργός οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, χαιρετίζοντας τη γενική συνέλευση του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Ίδρυση επιχειρήσεων σε τέσσερα βήματα υπόσχεται η Λούκα Κατσέλη

Μέτρα για την προσέλκυση επενδύσεων και τη διευκόλυνση του επιχειρείν προανήγγειλε η υπουργός οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, χαιρετίζοντας τη γενική συνέλευση του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.

"Πρώτο μας μέλημα είναι να γίνει και πάλι η Ελλάδα πόλος έλξης παραγωγικών επενδύσεων και καινοτομίας. Να παράγουμε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, που να κερδίζουν μερίδια στις διεθνείς αγορές", σημείωσε η υπουργός, κάνοντας λόγο για σημαντικές τομές που προωθεί η κυβέρνηση. Η Λούκα Κατσέλη ανέφερε ότι το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων  θα μειώσει τα απαιτούμενα βήματα από 14 ή ακόμη και 18, που είναι σήμερα, σε τέσσερα, μειώνοντας το διοικητικό και γραφειοκρατικό κόστος. Ανάλογη ρύθμιση είχε υποσχεθεί και το οικονομικό επιτελείο της προηγούμενης κυβέρνησης.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η θεσμοθέτηση Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΕΠ), "υπηρεσιών μιας στάσης" (one stop shops) για τις επιχειρήσεις στο πρότυπο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Τέλος, η Λούκα Κατσέλη αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του Οργανισμού Εξαγωγικών Πιστώσεων και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων και τη διασύνδεσή τους με τις πολιτικές του "Invest in Greece' (πρώην ΕΛΚΕ), με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την προώθηση των εξαγωγών.

Η υπουργός Οικονομίας εξέφρασε πρόθεση στενής συνεργασίας με το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο, σημειώνοντας ότι διαδραματίζει ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και στην οικονομική διπλωματία.

Πηγή Ελευθεροτυπία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης