Αποτελέσματα live αναζήτησης

Υπό εξέταση έκτακτος φόρος σε κερδοφόρες επιχειρήσεις

17 Οκτώβριου 2009
  • Έκτακτη εισφορά για τις κερδοφόρες επιχειρήσεις εξετάζει η κυβέρνηση για το 2010, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα, επεξεργάζεται προτάσεις για την εύρεση πρόσθετων εσόδων τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, ώστε το έλλειμμα να συγκρατηθεί σε επίπεδα το πολύ στο 12% του ΑΕΠ.
Σχέδια για πακέτο έκτακτων μέτρων κάνει το υπουργείο Οικονομικών

Υπό εξέταση έκτακτος φόρος σε κερδοφόρες επιχειρήσεις

Έκτακτη εισφορά για τις κερδοφόρες επιχειρήσεις εξετάζει η κυβέρνηση για το 2010, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα, επεξεργάζεται προτάσεις για την εύρεση πρόσθετων εσόδων τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, ώστε το έλλειμμα να συγκρατηθεί σε επίπεδα το πολύ στο 12% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση δεν θέλει να ξεφύγει πολύ το έλλειμμα φέτος, καθώς έτσι το 2010 θα γίνει πολύ δύσκολη η μείωσή του σε μονοψήφια επίπεδα. Έτσι θα επιδοθεί σε μία προσπάθεια συγκράτησης των δαπανών, ενίσχυσης των φορολογικών ελέγχων αλλά και θέσπισης εισπρακτικών μέτρων (πολλά εκ των οποίων είναι έκτακτης φύσης και είχε απορρίψει προεκλογικά) αν φανεί ότι αποκλίνει των στόχων.

Πηγή Το Βήμα , και η Ελευθεροτυπία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης