Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η κυβέρνηση επαναφέρει στο 2% το τέλος παρεπιδημούντων

15 Οκτώβριου 2009 Σχόλια
  • Στην επαναφορά του τέλους παρεπιδημούντων που καταβάλλουν οι ξενοδόχοι υπέρ των δήμων στο 2% φαίνεται πως οδεύει το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ Επανέρχεται στο 2%

Η κυβέρνηση επαναφέρει στο 2% το τέλος παρεπιδημούντων

Στην επαναφορά του τέλους παρεπιδημούντων που καταβάλλουν οι ξενοδόχοι υπέρ των δήμων στο 2% φαίνεται πως οδεύει το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.


Το εν λόγω τέλος είχε μειωθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ στο 0,5% λόγω της οικονομικής κρίσης, προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδίως των τουριστικών δήμων που επλήγησαν καίρια από τη σχετική διάταξη, χάνοντας σημαντικά έσοδα.

Το θέμα τέθηκε από την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) κατά τη χθεσινή συνάντηση του προεδρείου της με τον κ. Ραγκούση, ο οποίος εκφράζει την άποψη ότι η μείωση του τέλους ήταν μία «κακή απόφαση που εκτέλεσε εν ψυχρώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Υπενθυμίζεται ότι και ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, σε συνάντησή του τον περασμένο Φεβρουάριο με τους φορείς του τουρισμού, είχε ταχθεί ξεκάθαρα κατά της μείωσης του τέλους παρεπιδημούντων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με τη μεταφορά πόρων από έναν κλάδο σε άλλον.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι για δήμους που είχαν απώλειες εσόδων, εξάλλου, ουδέποτε εκπληρώθηκε η υπόσχεση για την αναπλήρωσή τους από άλλους πόρους.

Πηγή Κέρδος


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης