Αποποινικοποίηση της μη καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ

Εργατικά - Ασφαλιστικά

14 Οκτώβριος 2009
Την "αποποινικοποίηση της μη καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ" ζήτησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε. κ. Δ. Αρμενάκης στην πρώτη του επαφή με τον νέο υπουργό Εργασίας και Απασχόλησης κ. Ανδ. Λοβέρδο προσθέτοντας ότι "όπως ισχύει για όλους τους άλλους Έλληνες, πρέπει να ισχύει και για τους εμπόρους, βιοτέχνες και επαγγελματίες." ενώ κατέθεσε κείμενο 15 θέσεων που, όπως είπε, χρήζουν άμεσης απόφασης. Taxheaven.gr

Αποποινικοποίηση της μη καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ              

 
  Την "αποποινικοποίηση της μη καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ" ζήτησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε. κ. Δ. Αρμενάκης στην πρώτη του επαφή με τον νέο υπουργό Εργασίας και Απασχόλησης κ. Ανδ. Λοβέρδο προσθέτοντας ότι "όπως ισχύει για όλους τους άλλους Έλληνες, πρέπει να ισχύει και για τους εμπόρους, βιοτέχνες και επαγγελματίες." ενώ κατέθεσε κείμενο 15 θέσεων που, όπως είπε, χρήζουν άμεσης απόφασης.

    Ο κ. Αρμενάκης ζήτησε την "εφαρμογή της ισότητας στη διαδοχική ασφάλιση" καθώς "το να δουλεύω εγώ 35 χρόνια και να έχω περάσει από έναν φορέα και ο συνάδελφος να έχει περάσει από δυο φορείς και να παίρνει 30% και παραπάνω λιγότερη σύνταξη από μένα, είναι μια αδικία. Είναι μία κλοπή των ασφαλιστικών εισφορών που κατέβαλε", όπως είπε και πρόσθεσε ότι η "άρση των αδικιών στην απονομή της σύνταξης μεταξύ ασφαλισμένων του τέως ΤΑΕ και του τέως ΤΕΒΕ".

    Ολοκληρώνοντας τις τοποθετήσεις του και μετά από σχετικές ερωτήσεις που δέχτηκε ο Κ. Αρμενάκης δήλωσε ότι πρέπει να "αυξηθούν οι απολαβές του εργαζόμενου, καθώς δεν έχει ούτε υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτική και υγειονομική γενικότερα περίθαλψη ούτε ανάλογου επιπέδου σύνταξη με το 45% της αμοιβής του, που πληρώνει", ενώ ολοκληρώνοντας ζήτησε και την αναβάθμιση των ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών, σε σημείο που να αντιπροσωπεύεται το ύψος της εισφοράς των εργαζομένων.

    Εναν νέο ΟΑΕΔ που δεν θα είναι «παραμάγαζο ρουσφετολογίας του πολιτικού συστήματος και δεν θα τον διαχειρίζεται κατά αποκλειστικότητα ο εντεταλμένος του εκάστοτε υπουργού, αλλά θα υπηρετεί εργαζόμενους και επιχειρήσεις", ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος και τόνισε ότι πρέπει να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας για την κοινωνική ασφάλιση και για τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία απαξιώνονται.

    Ο κ. Ασημακόπουλος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μετά τις προγραμματικές δηλώσεις θα υπάρξουν συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου στις οποίες θα αναλυθούν αναλυτικά οι θέσεις των δύο πλευρών.

    Επίσης ο κ. Ασημακόπουλος σημείωσε ότι επανέλαβε στον υπουργό το αίτημα για ενίσχυση του ΟΑΕΕ για πάγια χρηματοδότηση σε ποσοστό 0,64 του ΑΕΠ και για εξεύρεση και άλλων πόρων. «Π.χ. θέσαμε ότι πιθανώς θα πρέπει να υπάρξει ένα είδος φόρος dumping για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες επηρεάζουν τις μικρότερες οι οποίες κλείνουν, τα τύπου mall, έτσι ώστε να ενισχυθεί το ασφαλιστικό σύστημα του ΟΑΕΕ», όπως είπε ο κ. Ασημακόπουλος.  

Πηγή: Express.gr