Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΦΕΕΑ - Επιστρεπτέα προκαταβολή, αναστολές εργασίας και διορθώσεις, παράταση πίνακα προσωπικού, τηλεργασία λογιστικών γραφείων και λοιπές διευκρινίσεις που δόθηκαν στο σεμινάριο

28 Νοέμβριου 2020 Σχόλια
ΕΦΕΕΑ - Επιστρεπτέα προκαταβολή, αναστολές εργασίας και διορθώσεις, παράταση πίνακα προσωπικού, τηλεργασία λογιστικών γραφείων και λοιπές διευκρινίσεις που δόθηκαν στο σεμινάριο
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά



Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο της ΕΦΕΕΑ «Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ».
 
Δείτε ορισμένα από τα σημαντικότερα θέματα που υπόθηκαν στο σεμινάριο.
 
 Ο κ. Θάνος Πετραλιάς - Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής σημείωσε σε ό,τι αφορά στην επιστρεπτέα προκαταβολή:
 
 -
Δεν θα δοθεί παράταση στην επιστρεπτέα 4. Δεν γίνεται να δοθεί παράταση για τεχνικούς λόγους αλλά και για τον λόγο ότι πρέπει να γίνουν οι πληρωμές.  Ωστόσο, στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα ενταχθούν και επιχειρήσεις με μείωση τζίρου Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου.
 

 - Σχετικά με τη διόρθωση των ποσών του τζίρου, ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε: «Το γνωρίζουμε, θα το διορθώσουμε, θα προσπαθήσουμε σε συνεννόηση με τον κο Πιτσιλή να βρούμε μια δίκαιη λύση».
 
- Για την επιστροφή του 50%
«Για να βγει ταυτότητα οφειλής (να επιστραφεί το υπόλοιπο 50% της προκαταβολής) θα πρέπει να περιμένουμε λίγο, κοιτάμε τεχνικά πως θα το λύσουμε γιατί υπάρχει το θέμα καθώς για να πούμε πόσα χρωστάει η επιχείρηση πρέπει πρώτα να περάσει η περίοδος διατήρησης του προσωπικού».
 
Για την υποχρέωση ενημέρωση των εσόδων την 10η κάθε μήνα

«Η υποχρέωση για την ενημέρωση των εσόδων, έχει μένει σαν υποχρέωση για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, μάλλον θα χρειαστεί να γίνει για να κάνουμε τις πληρωμές, αλλά σκοπός μας είναι να αφαιρεθεί από τις επόμενες επιστρεπτέες».
 
Ο Γενικός Γραμματέας, καθώς και η κα Στρατινάκη αναφέρθηκαν και στο θέμα της διατήρησης προσωπικού. 
Η Γενική Γραμματέας του υπ. Εργασίας ξεκαθάρισε ότι, δεν υπάρχει η υποχρέωση (σε ό,τι αφορά στην επιστρεπτέα προκαταβολή) κάποια απόλυση σε εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης, να καλυφθεί υποχρεωτικά με εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης. Δεν εξετάζεται ο τύπος της σύμβασης εργασίας (εάν είναι δηλαδή μερική ή πλήρη).
 
Υποβολή δικαιολογητικών επιστρεπτέας

Η υποβολή των δικαιολογητικών μετά και την παράταση που δόθηκε θα γίνει στο τέλος Φεβρουαρίου του 2021 μέσω της πλατφόρμας
myBusinessSupport.
 
Πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων από την περιφέρειας Αττικής

Ο Κος Νικόλαος Πέππας από την περιφέρεια Αττικής σημείωσε σχετικά με το πρόγραμμα της Περιφέρειας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων ότι, υπάρχει στον σχεδιασμό της περιφέρειας μια εκ νέου παράταση για τις αιτήσεις και μετά το πέρας της 9ης Δεκεμβρίου.

Αναστολές εργασίας - Λογιστές τηλεργασία και πίνακας προσωπικού.

Σχετικά με τις αναστολές και τις προθεσμίες για το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ η Γενική Γραμματέας του υπ. Εργασίας σημείωσε ότι θα ανοίξει ξανά για ορθές υποβολές το σύστημα. Ο χρόνος που θα διατεθεί για διορθώσεις κάποιων ζητημάτων και κυρίως για τις καταχωρήσεις για πρώτη φορά κάποιων εργαζομένων οι οποίοι παρελήφθησαν από κάποιες κλειστές επιχειρήσεις κατά το διάστημα το ενδιάμεσο, δηλαδή από 15.11 έως 24 Νοεμβρίου, θα είναι  από 1η Δεκέμβρη και μέχρι τον χρόνο που λήγει ο προθεσμία για τις υποβολές αναστολών των πληττομένων επιχειρήσεων (ήτοι 7 Δεκεμβρίου).

Στις 8 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι αναστολές για τον μήνα Δεκέμβριο.
 
Η Γενική Γραμματέας πρόσθεσε επίσης σε σχόλιο του προέδρου της ΕΦΕΑ κου Δ. Τσαμόπουλου ότι έχει ήδη θέσει ως θέμα στην πολιτική προστασία την εξαίρεση των λογιστών από το 50% της τηλεργασίας.

Σχετικά με την έκθεση αιτιολόγησης η κα Στρατινάκη σημείωσε ότι για να υπάρξει έκθεση αιτιολόγησης προσωπικού (για την τηλεργασία) θα πρέπει να υπάρξει πρώτα κανονιστικό πλαίσιο και για να υπάρξει κανονιστικό πλαίσιο θα πρέπει να προσδιοριστεί η έννοια του αναγκαίου προσωπικού ενώ τόνισε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει στοιχείο που να μπορεί να περαστεί η έννοια του αναγκαίου προσωπικού και η αιτιολόγηση.
 
Τέλος απάντησε σε αρκετά ερωτήματα σχετικά με τις αναστολές, ενώ προς το τέλος της συζήτησης ανέφερε ότι προωθείται η περαιτέρω παράταση του πίνακα Προσωπικού (Ε4) και μετά την 30η Νοεμβρίου.


Δείτε τα σημαντικότερα αποσπάσματα στο βίντεο που ακολουθεί:



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης