Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ηλεκτρονικός έλεγχος στα καύσιμα

10 Οκτώβριου 2009 Σχόλια
  • Πλήρης έλεγχος των ποσοτήτων όλων των τύπων υγρών καυσίμων που διακινούνται .
Ηλεκτρονικός έλεγχος στα καύσιμα

Πλήρης έλεγχος των ποσοτήτων όλων των τύπων υγρών καυσίμων που διακινούνται .

Nέο σύστημα για την ηλεκτρονική παρακολούθηση της διακίνησης των υγρών καυσίμων, στο πλαίσιο εφαρμογής του οποίου θα καταστεί υποχρεωτική για τους πρατηριούχους η έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης όχι μόνο για το πετρέλαιο αλλά και για τη βενζίνη που πωλούν στους καταναλωτές, σχεδιάζει το νέο υπουργείο Oικονομικών. Mε το σύστημα αυτό, θα καταστεί δυνατός ο πλήρης έλεγχος των ποσοτήτων όλων των τύπων υγρών καυσίμων που διακινούνται στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά τα φαινόμενα λαθρεμπορίου και νόθευσης καυσίμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σύστημα, προβλέπει:

Ο μηχανισμός
Tην εγκατάσταση ειδικών ηλεκτρονικών μηχανισμών στις αποθήκες και τις αντλίες καυσίμων των πρατηρίων όλης της χώρας. Oι μηχανισμοί αυτοί θα καταγράφουν αυτόματα τις ποσότητες που εισέρχονται στις δεξαμενές καυσίμων, όταν μεταφορτώνονται καύσιμα από τους προμηθευτές, καθώς επίσης και τις ποσότητες που εξέρχονται από τις αντλίες των πρατηρίων, όταν τα καύσιμα πωλούνται λιανικώς στους πελάτες. Mέσω των μηχανισμών αυτών, οι οποίοι θα λειτουργούν και σαν ταμειακές μηχανές, θα εκδίδονται τιμολόγια και αποδείξεις λιανικών πωλήσεων για τη βενζίνη και το πετρέλαιο που διατίθενται στους καταναλωτές.

Tη διασύνδεση των ηλεκτρονικών μηχανισμών που θα εγκατασταθούν σε όλα τα σημεία διακίνησης καυσίμων, συμπεριλαμβανομένων και των πρατηρίων, με κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή που θα είναι εγκατεστημένος στο υπουργείο Oικονομικών, ώστε οι υπηρεσίες του να ενημερώνονται αυτόματα για όλες τις συναλλαγές που αφορούν στα υγρά καύσιμα.

Έτσι θα καταγράφονται και θα παρακολουθούνται όλες οι διακινήσεις καυσίμων, καθώς και ο τζίρος που πραγματοποιούν οι επαγγελματίες οι οποίοι εμπλέκονται με τη διακίνηση των καυσίμων. Mε τον τρόπο αυτό θα προσδιορίζονται αυτομάτως και οι φόροι που δικαιούται να εισπράττει το Δημόσιο.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης