Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ομοσπονδίες Υπ.Οικ. - ΑΑΔΕ: Απεργούμε όλοι μαζί εφοριακοί - τελωνειακοί - δημοσιονομικοί

Ομοσπονδίες Υπ.Οικ. - ΑΑΔΕ: Απεργούμε όλοι μαζί εφοριακοί - τελωνειακοί - δημοσιονομικοί

Αθήνα 23.11.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απεργούμε όλοι μαζί Εφοριακοί - Τελωνειακοί - Δημοσιονομικοί
24ωρη απεργία 24.11.2020


Στην κορύφωση της ραγδαία επιδεινούμενης υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Υπουργός Οικονομικών, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις διαχρονικές απόψεις του Διοικητή της ΑΑΔΕ στις 12.11.2020 εισάγει σε διαβούλευση ένα σχέδιο Ειδικού Μισθολογίου το οποίο δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης, καθώς:
• Δεν έχει σταθερά δεδομένα.
• Επιφέρει πρωτόγνωρες πολλαπλές μισθολογικές ανισότητες μεταξύ των εργαζομένων κάθε μονάδας (εργαζόμενοι πολλαπλών ταχυτήτων).
• Περιέχει πληθώρα εξουσιοδοτικών διατάξεων, δίνοντας τη δυνατότητα στον Διοικητή της ΑΑΔΕ να καθορίζει εργασιακές σχέσεις και αμοιβές των εργαζομένων.
• Καθορίζει μεταβλητές αμοιβές, σύμφωνα με το περίγραμμα θέσης και τη μονάδα.
• Θεσπίζει επιτροπές και ομάδες εργασίας αμειβόμενες που αποφασίζουν για όλα υποκαθιστώντας θεσμικά όργανα της πολιτείας.
• Συνδέει το ύψος των αμοιβών μας με τη συμμετοχή ή όχι στην αξιολόγηση που έχουμε μαζικά απορρίψει και έχουμε προσφύγει στο ΣτΕ.Για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά της χώρας μας κυβέρνηση καταθέτει σε διαβούλευση μισθολόγιο Δ.Υ. (με σκοπό να το εισάγει προς ψήφιση στην ολομέλεια του κοινοβουλίου) χωρίς να καταγράφει επακριβώς τις αμοιβές των εργαζομένων.

Με σωρεία εξουσιοδοτικών διατάξεων δίδει τη δυνατότητα σε ένα μεμονωμένο διορισμένο άτομο στον Διοικητή της ΑΑΔΕ να καθορίζει κατά το δοκούν τις αμοιβές των εργαζομένων.

Εάν αυτό δεν είναι απαξίωση και υποβάθμιση του κοινοβουλίου τι είναι;;;

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το ειδικό μισθολόγιο της ΑΑΔΕ και να καλέσει σε διάλογο τους εκπροσώπους των εργαζομένων, καθώς και να σεβαστεί το κοινοβούλιο.

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού αποφασίζουν θεσμικά για όλα σε μια δημοκρατία.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ
O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΤΥΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΠΟΝΙΑΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΚΩΝ/ΝΑ ΚΑΤΣΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΣΥΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΛΥΚΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΤΟΥΣΚΑΣ


Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης