Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος μετά την συνάντησή τους

10 Οκτώβριος 2009
  • Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και ο Υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, συναντήθηκαν με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργο Προβόπουλο, σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών.
Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος μετά την συνάντησή τους

Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και ο Υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, συναντήθηκαν με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργο Προβόπουλο, σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών.

Μετά τη συνάντηση, ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο Γ. Προβόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπαν τα εξής:

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης και ενημέρωσης του Πρωθυπουργού από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, είχαμε σήμερα μια εκτενή συζήτηση για μια σειρά ζητημάτων, στα οικονομικά της χώρας μας, μεταξύ των οποίων και το θέμα του ελλείμματος, όπως  θα σας πει και ο κ. Προβόπουλος.
Αυτού του είδους οι συναντήσεις θα γίνονται τακτικά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είδαμε και τον  κ. Παπανικολάου..

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Υπάρχει μια σειρά των ενημερωτικών συναντήσεων.

Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: Είχαμε μια συνάντηση, όπως είπε και ο Υπουργός που κάλυψε την ενημέρωση σ' όλα αυτά τα θέματα. Θα σταθώ μόνο στο θέμα των δημοσιονομικών εξελίξεων και όπου και χθες σχολίασα ως αρνητικές. Αυτό που  επιτρέπεται να πω στη βάση των στοιχείων των ταμειακών για την πορεία του ελλείμματος με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Α΄ εννεαμήνου και δυστυχώς το πρώτο εννεάμηνο προκύπτει ότι το έλλειμμα είναι της τάξης του 10%. Εάν συνυπολογίσει κανείς τη δυναμική όπως έχει διαμορφωθεί για το τι μέλλει γενέσθαι τους επόμενους μήνες θα μπορούσε κανείς να πιθανολογήσει με σχετική βεβαιότητα ότι το έλλειμμα - δυστυχώς, το ξαναλέω - θα αγγίξει αν δεν ξεπεράσει τα επίπεδα του 12%.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα θα χρειασθούν μέτρα ....

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Οπότε καταλαβαίνετε ότι έχουμε δουλειά να κάνουμε.Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης