Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δώρο Χριστουγέννων: Η «μάχη» του ονομαστικού με τον πραγματικό μισθό έλαβε τέλος

Δώρο Χριστουγέννων: Η «μάχη» του ονομαστικού με τον πραγματικό μισθό έλαβε τέλος

Δώρο Χριστουγέννων: Η «μάχη» του ονομαστικού με τον πραγματικό μισθό έλαβε τέλος

19 Νοέμβριος 2020
Δώρο Χριστουγέννων: Η «μάχη» του ονομαστικού με τον πραγματικό μισθό έλαβε τέλος
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης

Επιμέλεια

Επιστημονική ομάδα TAXHEAVEN

Ας δούμε σ΄αυτό το σύντομο χρονολόγιο όσα συνέβησαν τελευταία και αφορούν στο δώρο Χριστουγέννων και στον τρόπο υπολογισμό του όταν υπάρχει και περίοδος αναστολής στις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων.

 • Δευτέρα 09 Νοεμβρίου 2020

  ■  Η Γενική Γραμματέας τόνισε σχετικά με το δώρο Χριστουγέννων ότι «το κράτος θα καταβάλει το ποσό που του αναλογεί ως δώρο πάνω στα 534 ευρώ και όχι στον ονομαστικό μισθό όπως έγινε με το δώρο Πάσχα».

  Δείτε τη σχετική ανάρτηση του κόμβου εδώ


 •  Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 (πρωί)

  Η Γενική Γραμματέας  ανέφερε πως καταβάλλεται προσπάθεια για όσους εργαζόμενους τέθηκαν σε αναστολή να λάβουν ως Δώρο Χριστουγέννων τον ονομαστικό τους μισθό και να μην υπολογιστεί με βάση τα 534€ για το διάστημα που ήταν σε αναστολή, όπως συνέβη με το Δώρο του Πάσχα.

  Δείτε τη σχετική ανάρτηση του κόμβου εδώ


 •  Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 (μεσημεράκι)

  Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην «ΕΡΤ 1», ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε και στο δώρο Χριστουγέννων: «Το δώρο των Χριστουγέννων είναι ένα μέρος του ετήσιου εισοδήματος των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα. Το ερώτημα είναι τώρα, εάν πρέπει να αλλάξει η βάση υπολογισμού και να υπολογιστεί το δώρο επί του ονομαστικού μισθού. Του μισθού δηλαδή που θα έπαιρνε κάποιος αν εργαζόταν τον Νοέμβριο. Αυτή τη στιγμή η τοποθέτηση που έχουμε είναι ότι το δώρο των Χριστουγέννων θα υπολογιστεί αναλογικά επί των 534 ευρώ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εργασίας της προηγούμενης εβδομάδας. Αλλά είναι κάτι το οποίο θα εξεταστεί πριν πάρουμε τις οριστικές μας αποφάσεις. Είναι άλλο πράγμα να υπολογιστεί το δώρο των Χριστουγέννων στη βάση του εισοδήματος που πραγματικά εισπράττουμε και άλλο πράγμα στη βάση ενός ονομαστικού μισθού που θα καταβαλλόταν αν δεν υπήρχε το lockdown.»

  Δείτε τη σχετική ανάρτηση του κόμβου εδώ •  Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

  Ο Υπουργός Εργασίας μιλώντας στην ΕΡΤ ξεκαθάρισε ότι, το δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί στις 21 Δεκεμβρίου. Θα υπολογιστεί με βάση τον πραγματικό μισθό που έλαβε ο εργαζόμενος (σ.σ. όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «με τον πραγματικό μισθό που έχει πάρει ο εργαζόμενος στην τσέπη του») και το μισθό που έχει προκύψει από τις αναστολές (534 ευρώ ή 800 ευρώ για τον μήνα Νοέμβριο). Επιπλέον ενημέρωσε ότι το υπόλοιπο της άδειας αναψυχής που δεν έλαβαν οι εργαζόμενοι, με νομοθετική ρύθμιση που έρχεται, θα μπορεί να μεταφερθεί στο έτος 2021 για όσους εργαζόμενους θα μπουν σε αναστολή τον Δεκέμβριο ή για όσους δεν πρόλαβαν να τη λάβουν λόγω των συνθηκών.

  Δείτε τη
  σχετική ανάρτηση του κόμβου εδώ

 •  Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

  Η κα Στρατινάκη ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες να καταβληθεί από το Υπ. Εργασίας την ίδια ημέρα το ποσό που του αναλογεί (βάσει των 534 ευρώ ή 800 ευρώ) με το ποσό που θα καταβάλει ο εργοδότης.

  Δείτε τη σχετική ανάρτηση του κόμβου εδώ


 •  Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 (τελικό)

  Ο Υπουργός Εργασίας, ανέφερε τα εξής:  «Το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους θα υπολογιστεί βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού και θα καταβληθεί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες στις 21/12 σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Η αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί στις μέρες κατά τις οποίες η σύμβαση των εργαζομένων ήταν σε αναστολή ή οι εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» θα καταβληθεί από το Υπουργείο Εργασίας απευθείας στους εργαζόμενους μέσω του «Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ». Επιδίωξή μας είναι η καταβολή να γίνει μέσα στο Δεκέμβριο και όπως αυτό είναι εφικτό».

  Δείτε τη σχετική ανάρτηση του κόμβου εδώWant to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης