Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ταξινόμηση και άρση ακινησίας μικρών φορτηγών. Παράταση ισχύος πιστοποιητικών ADR οχημάτων

Ταξινόμηση και άρση ακινησίας μικρών φορτηγών. Παράταση ισχύος πιστοποιητικών ADR οχημάτων
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ


Ταξινόμηση και άρση ακινησίας μικρών φορτηγών. Παράταση ισχύος πιστοποιητικών ADR οχημάτων


Χωρίς την προσκόμιση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου από δημόσιο ή ιδιωτικό ΚΤΕΟ εντός της ελληνικής επικράτειας επιτρέπεται η ταξινόμηση μικρών φορτηγών οχημάτων με ΜΑΜΦΟ ≤ 3,5 t προερχόμενα από χώρες του εξωτερικού στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Η απόφαση λαμβάνεται για όσο διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα αναστολής λειτουργίας δημοσίων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ. Στο ίδιο πλαίσιο, τα μικρά φορτηγά οχήματα με ΜΑΜΦΟ ≤ 3,5 t ή επιβατηγά οχήματα, τα οποία βρίσκονται σε καθεστώς ακινησίας, σε περίπτωση άρσης της ακινησίας στο διάστημα αναστολής λειτουργίας των ΚΤΕΟ, υποχρεούνται στη διενέργεια τεχνικού ελέγχου εντός σαράντα πέντε (45) ημερών από την ημερομηνία άρσης της ακινησίας. Τα παραπάνω οχήματα μπορούν να μεταβιβάζονται και στην περίπτωση που διαθέτουν ΔΤΕ το οποίο έχει λήξει.

Με την ίδια εγκύκλιο παρατείνεται κατά σαράντα πέντε (45) ημερολογιακές ημέρες η διάρκεια ισχύος των φύλλων δοκιμών και των πιστοποιητικών έγκρισης οχήματος μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων ADR με ΜΑΜΦΟ ≤ 3,5 t, εφόσον η ημερομηνία λήξης της ισχύος τους είναι από 31-10-2020 έως και 30-11-2020. Οχήματα που ταξινομούνται κατά το ίδιο διάστημα ως μεταχειρισμένα με ισχύον πιστοποιητικό ADR από τη χώρα προηγούμενης ταξινόμησής τους, επιτρέπεται να κυκλοφορούν με το πιστοποιητικό της χώρας προέλευσης έως σαράντα πέντε (45) ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία ταξινόμησης.

Τέλος, αποχαρακτηρισμένα πρώην ΕΔΧ οχήματα, που πρόκειται να τεθούν εκ νέου σε κυκλοφορία ως ΕΔΧ οχήματα, επιτρέπεται να κυκλοφορήσουν εκ νέου ως ΕΔΧ οχήματα, χωρίς την προσκόμιση ΔΤΕ.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης