Αποτελέσματα live αναζήτησης

Το σχόλιο της Δευτέρας - Αναζητώντας τους όμορφους ανθρώπους

Το σχόλιο της Δευτέρας - Αναζητώντας τους όμορφους ανθρώπους

Το σχόλιο της Δευτέρας - Αναζητώντας τους όμορφους ανθρώπους

Το σχόλιο της Δευτέρας - Αναζητώντας τους όμορφους ανθρώπους

Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς
Πτυχιούχος Οικον. Παν/μίου Πειραιά
Λογιστής - φοροτεχνικός

Πρόλογος

Μέσα στην καταχνιά των τελευταίων μηνών, η ομορφιά των ανθρώπων υποφώσκει σαν μια φλόγα κεριού που φωτίζει το διάβα μας σε τούτη τη στενωπό. Γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι με μια ιδιαίτερη ομορφιά στην αύρα τους. Διακρίνεις στο βλέμμα τους την εσωτερική ισορροπία, αλλά και την πυγμή του ισχυρού που δε χρειάζεται να αποδείξουν ποιοι είναι.

Είναι εκείνοι που δε σε δικάζουν για τα λάθη σου, αλλά σε βοηθούν να μην τα επαναλάβεις. Έχουν μια ευθύτητα στο λόγο τους και δεν πρόκειται ποτέ να σε κρίνουν για τις λανθασμένες επιλογές σου, αφού ξέρουν πολύ καλά πως η ζωή είναι ένα συνεχές κυνήγι εμπειριών που, όσες περισσότερες συλλέξεις τόσο σοφότερος γίνεσαι.

Είναι εκείνοι που έχουν μάθει να ακούν το συνομιλητή τους, είναι προσηνείς, δοτικοί, όμως πάντα αφήνουν μια μικρή χαραμάδα ώστε να διεισδύσεις στον εσωτερικό τους κόσμο για να συνομιλήσουν οι ψυχές σας.

Είναι εκείνοι που δε σε πατρονάρουν, αλλά σε ενθαρρύνουν σε κάθε νέα προσπάθειά σου. Αυτοί που σε εμψυχώνουν και σε βοηθούν εμπράκτως να προχωράς χωρίς να σε ανταγωνίζονται.

Είναι εκείνοι που χαίρονται ειλικρινά με την πρόοδό σου και που ποτέ δε θα γίνουν τροχοπέδη στην υλοποίηση των στόχων σου. Αυτοί που σε ωθούν να κάνεις πράξεις όσα ονειρεύτηκες και που μαζί τους κάνεις νέα όνειρα ή ταξιδεύεις ακόμη και με τη φαντασία σε μέρη μακρινά.

Είναι εκείνοι που σε παροτρύνουν να μη κρύβεις τις ευαισθησίες σου και να μη πνίγεις τον αυθορμητισμό του μειρακίου που κουβαλάς μέσα σου. Αυτοί που δε φοβούνται να τσαλακωθούν δημοσίως, να αυτοσαρκαστούν, αλλά και να λένε ανερυθρίαστα ό,τι τους πλημμυρίζει.

Είναι εκείνοι που δε διαφημίζουν την παιδεία τους, δεν είναι επιδειξιομανείς, δε φορούν προσωπείο και σε αφήνουν να τους ανακαλύψεις μέσα από τις καθημερινές θέσεις και πράξεις τους. Είναι αυτοί που τελικά σε βοηθούν να απασφαλίσει η ψυχή σου.

Ψάξε τους, αναγνώρισέ τους, είναι δίπλα σου, μην τους προσπερνάς, γίνε συνοδοιπόρος τους.

 

  • Τις δυσκολίες τις ξεπερνάμε πιο εύκολα με ομαδική προσπάθεια, υπομονή και αγάπη!Παρουσιάζω τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας που μας πέρασε ανά ημέρα δημοσίευσής τους, σαν μια αναδρομή στην προηγούμενη εβδομάδα  

Μουσικό διάλειμμα
 


 


Επίλογος

Εδώ και μήνες βιώνουμε πολύ δύσκολες καταστάσεις, παρασυρόμενοι πραγματικά μέσα στη δίνη των υποχρεώσεων που δυστυχώς πολλαπλασιάζονται. Το άγχος, η πίεση και η ανασφάλεια έχουν κυριεύσει τη ψυχή μας. Δυστυχώς, δε λείπουν τα νεύρα και οι διαξιφισμοί ανάμεσά μας, αφού όλη αυτή η κατάσταση στα επαγγελματικά δρώμενα μάς έκανε σκληρούς, απότομους, άκαμπτους και μάς πλημμύρισε με ένταση, βγάζοντας έτσι στην επιφάνεια πολλές φορές τον κακό εαυτό μας εξαφανίζοντας ακόμη και το χαμόγελο απ΄τα χείλη μας.

Είμαστε όλοι μαχητές στην ίδια άνιση μάχη με το χρόνο και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις, ωστόσο δεν πρέπει να απεμπολήσουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη προς τον κάθε συνάδελφο. Ας αφήσουμε μακριά τις όποιες διαφωνίες κι ας πορευτούμε συστρατευμένοι για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την αναβάθμιση του επαγγέλματος που αγαπάμε και από το οποίο βιοποριζόμαστε. Είναι δύσκολο, το ξέρω, ωστόσο αξίζει να προσπαθήσουμε. Ας κάνουμε τη διαφωνία αφετηρία για την εξεύρεση προτάσεων και λύσεων κι ας μη μείνουμε στη στείρα κριτική. 

Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους.


Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης