Αποτελέσματα live αναζήτησης

Aρνητικές εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία

2 Οκτώβριου 2009 Σχόλια
  • Οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την ελληνική οικονομία φέτος αλλά και του χρόνου είναι μάλλον απογοητευτικές. Η παγκόσμια ανάκαμψη έχει αρχίσει αλλά η κρίση δεν έχει τελειώσει καθώς η ανεργία θα είναι ανοδική και οι κίνδυνοι παραμένουν στις χρηματοοικονομικές αγορές, ανέφερε ο διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν σήμερα από την Κωνσταντινούπολη. Όμως για την ελληνική οικονομία οι προβλέψεις στο ετήσιο outlook που κάνει για την επόμενη διετία το ΔΝΤ είναι μάλλον αρνητικές. Γίνεται πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης φέτος -0,8% και για του χρόνου -0,1%. Για το έλλειμμα, η εκτίμηση που γίνεται είναι ότι φέτος θα φτάσει στο 6,4% του ΑΕΠ και του χρόνου στο 7,1%.
Aρνητικές εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία              

Οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την ελληνική οικονομία φέτος αλλά και του χρόνου είναι μάλλον απογοητευτικές. Η παγκόσμια ανάκαμψη έχει αρχίσει αλλά η κρίση δεν έχει τελειώσει καθώς η ανεργία θα είναι ανοδική και οι κίνδυνοι παραμένουν στις χρηματοοικονομικές αγορές, ανέφερε ο διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν σήμερα από την Κωνσταντινούπολη. Όμως για την ελληνική οικονομία οι προβλέψεις στο ετήσιο outlook που κάνει για την επόμενη διετία το ΔΝΤ είναι μάλλον αρνητικές. Γίνεται πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης φέτος -0,8% και για του χρόνου -0,1%. Για το έλλειμμα, η εκτίμηση που γίνεται είναι ότι φέτος θα φτάσει στο 6,4% του ΑΕΠ και του χρόνου στο 7,1%.

Για την ανεργία, η εκτίμηση είναι ότι φέτος θα φτάσει στο 9,5% και του χρόνου στο 10,5%, ενώ την ίδια ώρα για την Ισπανία η πρόβλεψη που γίνεται είναι ότι ο δείκτης θα φτάσει στο 20,5%. Τέλος, για τον πληθωρισμό η εκτίμηση είναι ότι φέτος στην Ελλάδα θα φτάσει 1,1% και του χρόνου στο 1,7%.

 Πηγή: Express.gr Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης